Τροχο…παιχνιδίσματα

Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού με σκοπό τη μείωση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Καρδίτσας διοργανώνει σε συνεργασία με την τοπική διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ένα τριήμερο ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια με θεματικό τίτλο « τροχο… παιχνιδίσματα».

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται τόσο στους μικρούς μας φίλους, όσο και στους ενήλικες που θα τους συνοδεύουν και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 27 – 29 Δεκεμβρίου και κατά τις ώρες 10:00’ μέχρι 14:00’. Την Παρασκευή θα βρεθούμε στην κεντρική πλατεία της πόλης, το Σάββατο στην πλατεία Πλαστήρα και την Κυριακή στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, όλες οι δράσεις θα αναπτυχθούν στη Δημοτική Αγορά.

Στα «τροχο…παιχνιδίσματα», οι μικροί μας επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι να εκπαιδευτούν με διαδραστικό τρόπο στον πρωτότυπο τάπητα κυκλοφοριακής αγωγής και μέσω της ευχάριστης διαδικασίας του παιχνιδιού με τους τροχονόμους, να διδαχθούν τους βασικούς κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής. Φυσικά, θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν πάνω στις μοτοσικλέτες της Τροχαίας. Παράλληλα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τους προσομοιωτές μέθης και ναρκωτικών ουσιών, όπως και τον προσομοιωτή αντίδρασης φρεναρίσματος, ώστε με βιωματικό τρόπο να κατανοήσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις του αλκοόλ και της υπερβολικής ταχύτητας κατά την οδήγηση. Τέλος, θα διανέμεται ενημερωτικό έντυπο υλικό σχετικά με το θέμα.

Η εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική συνδρομή της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

 

Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’