Τρεις φωνές τραγουδούν τρεις μεγάλους δημιουργούς στο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ!

mpam

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Απριλίου
Έναρξη: 22.00
Είσοδος: 5€

Της ψυχής μας τα τραγούδια!

Μουσικό αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα, τον Απόστολο Καλδάρα και τον Άκη Πάνου!

Ερμηνεύουν οι:
Γιώργος Μπαμπαλιάρης
Μαρία Νίκα
Δημήτρης Παδιός

Παίζουν οι μουσικοί:
Ευθύμης Γρηγορίου: μπουζούκι & επιμέλεια προγράμματος,
Κώστας Χριστόπουλος: κιθάρα
Στέργιος Παππάς: μπάσο
Χρήστος Μακρής: τύμπανα και κρουστά

“ΕΛΞΕΙΣ” του Ευριπίδη Μπέκου στο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Απριλίου
Έναρξη: 22.30
Είσοδος: 5€

Ο συνθέτης και πιανίστας Ευριπίδης Μπέκος παρουσιάζει το νέο του project “Έλξεις” στoν “Μανδραγόρα” στα Τρίκαλα το Σάββατο 25 Απριλίου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη συναυλιακή πρόταση όπου παρουσιάζονται τα τραγούδια της δισκογραφίας που ως τώρα συνδημιούργησε με τον πατέρα του Θωμά Μπέκο (“QUARK” και “Περι Μπάζων και Λοιπών Απορριμμάτων” με συμμετοχές Β. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ζερβουδάκη, Γ. Ζουγανέλη, Ψαραντώνη, Λ. Μαχαιρίτσα κ.α.) αλλά και κάποια από τα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στον νέο δίσκο που ετοιμάζουν.

Τα τραγούδια των Θ.&Ε. Μπέκου πλαισιώνονται από πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις του Ευριπίδη όπου το DNA της τροπικής και δημοτικίζουσας μουσικής που κυριαρχεί στους δίσκους τους εμποτίζεται με στοιχεία της δυτικοευρωπαικής μουσικής και της jazz αγγίζοντας τα όρια του ελεύθερου πειραματικού αυτοσχεδιασμού. Παρουσιάζεται ακόμη και μια σειρά διασκευών – ανατρεπτικών προσεγγίσεων γνωστών ελληνικών μελωδιών προερχόμενων είτε από την παραδοσιακή ή την λαϊκή μουσική φιλολογία.

Ο Ευριπίδης Μπέκος στο πιάνο και τα synths μαζί με μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών – ερμηνευτών παρουσιάζει το project ”Έλξεις” σε ένα πρόγραμμα δύο περίπου ωρών. Παίζουν οι μουσικοί: Θανάσης Καρυπίδης (βιολί), Αλέξανδρος Ριζόπουλος (κρουστά-τύμπανα), Παντελής Ζεμπίλης (τραγούδι), Αλέξανδρος Τασόυλης (ηλ. μπάσο), Παυλίνα Θεοδόση (βιολοντσέλο)

Λίγα λόγια για τον Ευριπίδη Μπέκο

Ο Ευριπίδης Μπέκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1991. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και πιάνο έχοντας λάβει τα πτυχία της Αρμονίας, της Αντίστιξης και της Φυγής. Είναι απόφοιτος Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Έχει συνθέσει και ενορχηστρώσει τη μουσική στους δίσκους “Των Αγγέλων το Κρασί” (2006), “Περι Μπάζων και Λοιπών Απορριμμάτων” (2008) σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη με συμμετοχή του Β. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ζουγανέλη και “Quark” (2012) με συμμετοχές Β. Παπακωνσταντίνου, Λ. Μαχαιρίτσα, Ψαραντώνη, Δ. Τσακνή, Γ. Ζουγανέλη, Θ. Κοτονιά κ.α. Έχει εμφανιστεί με τον Δ. Ζερβουδάκη σε σειρά ζωντανών εμφανίσεων στη μουσική σκηνή “Μετρό” της Αθήνας ως πιανίστας την περίοδο 2009-10.

Επίσης έχει συνθέσει σύγχρονη μουσική δωματίου, ορχηστρική μουσική, μουσική για κιν/φο και τραγούδια. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2012 – 6ο Εργαστήρι Σύγχρονης μουσικής Μ.Μ.Θ.), από την Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης (2014 – Ιώδης Γη), την Μαθητική Συμφωνική ορχήστρα του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, στο ετήσιο φεστιβάλ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης K.Ο.Θ. Underground (2012 – έργο Μυθοπλασία, σύνολο Violoncellissimo), όπως επίσης και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους. Το 2010, το έργο του “Ηώς” απέσπασε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό Σύνθεσης και Ποιητικής του Τμήματος Μουσ. Επιστ. & Τέχνης.

Τέλος, από τις αρχές του 2015 άρχισαν οι παρουσιάσεις μιας νέας συναυλιακής πρότασής του, με γενικότερο τίτλο “Έλξεις” όπου επιχειρείται μια γεφύρωση λόγιας και λαϊκής – κοσμικής παράδοσης με νέες προσεγγίσεις τόσο στα τραγούδια της υπάρχουσας δισκογραφίας του όσο και σε γνωστές μελωδίες διατυπωμένες και πλαισιωμένες από “ανατρεπτικά” ηχητικά περιβάλλοντα.

.