Τρικαλινός οδηγεί στις Άλπεις και μαγειρεύει…γιουβαρλάκια καθ’ οδόν!

Πάντα βρίσκουν τον τρόπο να μας εκπλήσσουν ευχάριστα πολλοί Τρικαλινοί και ιδίως όσοι βρίσκονται και εργάζονται μακριά από την πατρίδα.

Ένας απ’ αυτούς τους Τρικαλινούς είναι και ο Νίκος Γρηγορίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται ως οδηγός στην Γερμανία. Και επειδή πολλές φορές οι ώρες πάνω στο τιμόνι είναι πολλές και δεν περνάνε εύκολα, έρχεται και το αίσθημα της πείνας και πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να το αντιμετωπίσεις.

Ο Νίκος Γρηγορίου έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και ως έμπειρος οδηγός που είναι, σταμάτησε το φορτηγό-αυτοκίνητο του στην άκρη του δρόμου, βρισκόμενος στις Άλπεις στα σύνορα Γερμανίας-Ελβετίας, έβαλε την κατσαρόλα στην φωτιά, έπλασε τα κεφτεδάκια και να σου έτοιμα μετά από λίγη ώρα τα θεσπέσια γιουβαρλάκια.

Ο ίδιος μας προτείνει και την νόστιμη και εύκολη συνταγή του:

Βράζουμε νερό, ρίχνουμε δύο κρεμμύδια, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, παίρνουμε τον κιμά ρίχνουμε λίγο ρύζι, λίγο μαϊντανό,λίγοάνηθο, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύουμε και τα κάνουμε κεφτεδάκια, τα περνάμε με αλεύρι, τα ρίχνουμε στο νερό που κοχλάζει, αυτά σφίγγουν, μετά αυγοκόβουμε και σε 45’ τρώμε μαγικά.

Αυτό θα πει στην κυριολεξία φαγητό του…δρόμου!