Τρικαλινή απόβαση στο Μπρασόβ της Ρουμανίας

tyras_copy

Τρικαλινή απόβαση στο Μπρασόβ της Ρουμανίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακό για τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου των αδερφών Σαράντη. Πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες, εκδότες, δημοσιογράφοι μαθαίνουμε ότι ετοιμάζουν βαλίτσες για τη Ρουμανία. Ο Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης, για άλλη μια φορά, θα μεταφέρουν δεκάδες Τρικαλινούς σε εγκαίνια εργοστασίου τους στο εξωτερικό όπως έκαναν και πριν επτά χρόνια με την επίσης πολυμελή Τρικαλινή αποστολή στο Σλίβεν της Βουλγαρίας, όπου επίσης δραστηριοποιείται η εταιρία.

Η νέα μονάδα ανήκει στη θυγατρική της Όλυμπος, Olympus Dairy Industry-Romania. Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ που βρίσκεται κοντά στη πόλη του Brasov, εκτείνεται σε στεγασμένη επιφάνεια 25.000 τ.μ. και θα παράγει υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα τόσο για την αγορά της Ρουμανίας όσο και για τις Διεθνείς αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε πρόσφατα στο Βουκουρέστι, ο πρόεδρος του Ομίλου, κ. Δημήτριος Σαράντης, επεσήμανε «Η έναρξη του νέου εργοστασίου μας είναι ένα σημαντικό βήμα στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΤΥΡΑΣ στο εξωτερικό. Με την επένδυση αυτή, κάνουμε πράξη τη στρατηγική της εξωστρέφειας που έχουμε υιοθετήσει ως Όμιλος. Το νέο εργοστάσιο θα μας επιτρέψει να διεισδύσουμε πιο αποτελεσματικά στις μεγάλες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή μας, θα ανοίξουμε νέες αγορές που προσφέρουν προοπτικές για μακροχρόνια και διατηρήσιμη ανάπτυξη».

Η νέα παραγωγική μονάδα είναι ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα εργοστάσια της Ρουμανίας και θα παράγει ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων όπως UHT γάλα, Sana, Lapte Batut, iaurt natural, smantana, telemea.

Και σε αυτό το εργοστάσιο, η ΤΥΡΑΣ ΑΕ αξιοποιεί τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας για τη διασφάλιση ολικής ποιότητας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας. Έχει υιοθετήσει το αυστηρότερο πλαίσιο διασφάλισης ποιότητας κατέχοντας σειρά πιστοποιητικών (ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, ISO 22000:2005, BRC, IFS, EURO CERT). Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται επίσης και με Διεθνή Εργαστήρια, Ανεξάρτητους Φορείς καθώς και Πανεπιστήμια».