Τρικαλινά πασχαλινά κουλουράκια της μανούλας μου by antonis cooken

Xρόνια πολλά!!! Οι ημέρες του Πάσχα είναι εκείνες, όπου η ψυχή του καθενός μας βουτά στις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων! Τότε που όλα ήταν πιο απλά και η κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας των παθών του Ιησού Χριστού μας, είχε τις μυρωδιές της μέσα από την κουζίνα της Μανούλας!

Αυτές οι μυρωδιές έμειναν χαραγμένες στην οσφρητική μου μνήμη με την πιο χαρακτηριστική για εμένα, αυτή από τα Πασχαλινά ροδοκοκκινισμένα κουλουράκια!!! Σαν να είναι τώρα κάπου εκεί μπροστά στα μάτια μου, στο φτωχικό της τραπεζάκι η μανούλα όπου έφτιαχνε πολλά και μ’ έβαζε να πλάθω κι εγώ με περίσσια αγάπη τα κουλουράκια της!

Μάλιστα σε αυτή την συνταγή μου έλεγε, όλως τυχαίως, πως τα φτιάχνει και νηστίσιμα! Φαίνεται ήθελε να αποφύγει τον πειρασμό, που μπορεί σαν μικρό παιδί να έμπαινα και να άρπαζα και κάποιο, για να δοκιμάσω μιας και ήξερα ότι ήταν τα πιο νόστιμα κουλούρια!!! Έτσι λοιπόν τσονάκια μου αυτή τη συνταγή μοιράζομαι μαζί σας και σας τη δείχνω βήμα – βήμα πατώντας ακριβώς στη συνταγή της Μανούλας μου, της αείμνηστης Ανδρομαχούλας μου!!!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με πολύ αγάπη και πίστη!!!

Εδώ είναι τα απλά υλικά που θα χρειαστείτε: 1 ποτήρι (του νερού) φυσικό χυμό πορτοκάλι (200 ml) / 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα / 1 ποτήρι ζάχαρη (200 γρ.) / 1 ποτήρι ηλιέλαιο (200 ml) / ξύσμα από ένα νεράντζι ή πορτοκάλι ή λεμόνι (μεσαίου μεγέθους) / 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις / 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (15 γρ.) / 2 φακελάκια βανίλιας (15 γρ.) / Μια πρέζα αλάτι. Προαιρετικά υλικά: 1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι / Μια πρέζα γαρύφαλλο (σκόνη) / Μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα / Μισό κουταλάκι γλυκού τζίντζερ δηλαδή πιπερόριζα (σκόνη).

Δείτε το βίντεο στο κανάλι antonis cooken στο youtube και καλή επιτυχία και πάντα με υγεία!