Τρίκαλα: Βραβεύτηκαν τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά σε εκδήλωση της ΕΜΕ στο θέατρο του Φρουρίου

Το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, βράβευσε το απόγευμα του Σαββάτου σε μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση στο ανοιχτό θέατρο του Φρουρίου, τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά, δηλαδή εκείνους τους μαθητές που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς των ετών 2021-22.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος  της ΕΜΕ Τρικάλων Αθανασία Ζαραμπούκα και ακολούθησαν ομιλίες από τον καθηγητή Ανάργυρο Φελλούρη, που ανέπτυξε την διαχρονική αξία των μαθηματικών και τα  οφέλη των μαθηματικών  διαγωνισμών, ενώ ο φιλόλογος Κώστας Μιχαλάκης παρουσίασε  το Βιβλίο – Λεύκωμα: « 25 Χρόνια Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής μαθηματικής Εταιρείας: 1993-2018». Το βιβλίο περιέχει την ιστορία του παραρτήματος Τρικάλων από την ίδρυσή του μέχρι και το 2018 και παρουσιάζει τις διακρίσεις όλων των μαθητών και μαθητριών του νομού Τρικάλων στους μαθηματικούς διαγωνισμούς, με ειδικά αφιερώματα στους Ολυμπιονίκες.

 Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση των διακριθέντων μαθητών και μαθητριών στους μαθηματικούς διαγωνισμούς ΘΑΛΗ—ΑΡΧΙΜΗΔΗ, ΠΥΘΑΓΟΡΑ και ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ντίνο Μπάρδα και των παρευρισκομένων   καθηγητών. Το πρωί της Κυριακής, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των  νέων γραφείων του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ, όπου θα λειτουργήσει και το “Μαθηματικό Στέκι” για τους μαθητές και μαθήτριες των Τρικάλων.