Τρίκαλα: Μεταβολή του καιρού από την Παρασκευή με βροχές και τσουχτερό κρύο

 

Μόνο Δεκέμβρη δεν θα θυμίζει ο καιρός το επόμενο διήμερο, καθώς θα επικρατούν σχετικά υψηλές θερμοκρασία. Μετεωρολόγοι ωστόσο αναφέρουν ότι το σκηνικό θα αλλάξει σύντομα, καθώς αναμένεται τσουχτερό κρύο και βροχές.

Με δύο πρόσωπα ο καιρός τις επόμενες ημέρες, αφού το επόμενο 48ωρο θα έχουμε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και το Σαββατοκύριακο βροχές και τσουχτερό κρύο που θα είναι αισθητά και στα Τρίκαλα.

Μέχρι την Πέμπτη λοιπόν το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει άνοιξη, και στο τέλος της εβδομάδας θα θυμηθούμε και πάλι πως είναι Δεκέμβριος αφού αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα της άλλης εβδομάδας, ένα πολικό κύμα αέρα από τα βόρεια – βορειοδυτικά Βαλκάνια αναμένεται να κινηθεί νοτιότερα και να επηρεάσει και τη χώρα μας και όλη την Θεσσαλία.

Για ένα διήμερο με υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες και θα επικρατήσουν και αύριο, κάνει λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Όπως αναφέρει στην πρόγνωσή του, ο ανοιξιάτικος καιρός όμως δεν θα κρατήσει για πολύ. Το Σαββατοκύριακο θα είναι άκρως χειμωνιάτικο με τον καιρό να αρχίζει να χαλάει από το βράδυ της Πέμπτης.

«Έρχονται λοιπόν δύο εξαιρετικές για την εποχή μέρες (Τρίτη και Τετάρτη), με τον υδράργυρο στους 20-22°C στα πεδινά τα μεσημέρια. Όμως, από το βράδυ της Πέμπτης, ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως στα Δυτικά (και αργότερα στα Βόρεια)» αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, στην πρόγνωση του για τον καιρό των επόμενων ημερών.

«Την Παρασκευή αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές/καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται χειμωνιάτικο, όχι τόσο ως τα φαινόμενα που θα είναι επιλεκτικά αλλά κυρίως ως πρός το κρύο που θα επικρατήσει και που ασφαλώς δεν θα είναι ακραίο ή επικίνδυνο» αναφέρει επίσης ο γνωστός μετεωρολόγος, σε ανάρτησή του στα social media.