Τρίκαλα: Κατά του Ν/Σ για την δευτεροβάθμια περίθαλψη διαμαρτυρήθηκαν οι Νοσοκομειακοί γιατροί

Απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης τα μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε έξω από το ΤΕΠ του Γ.Ν. Τρικάλων και μαζί με τους γιατρούς, βρέθηκαν εκεί για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους, εκπαιδευτικοί και μέλη φορέων και συλλογικοτήτων.

Τα κυριότερα αιτήματα των Νοσοκομειακών γιατρών συνοψίζονται στα παρακάτω:

•  Να μη τολμήσουν να καταθέσουν καν το νομοσχέδιο! ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!

•  Καμιά σκέψη για έναρξη πληρωμών των ασθενών  στο ΕΣΥ.

•  Άμεσα μαζικές μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άρση των αναστολών εργασίας.

•  Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων ) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.

•  Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία.

•   Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

•   Επαναφορά της πλήρους αστικής ευθύνης στο νοσοκομείο. Κατάργηση της επαίσχυντης εγκυκλίου Χουλιαράκη.