Τρίκαλα: Η εστίαση στο απόσπασμα…

«Ώρα μηδέν» για τα καταστήματα της εστίασης στα Τρίκαλα και σε πολλούς νομούς της Ελλάδας, που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) από άποψης κρουσμάτων.

Αύριο Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο του διάγγελμα και μην έχοντας στα χέρια του άλλες λύσεις, θα ανακοινώσει τα νέα περιοριστικά μέτρα και αυτά θα έχουν να κάνουν σ΄ένα μεγάλο βαθμό και με την εστίαση.

Για τα Τρίκαλα, όπως και για τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, εξετάζονται δύο σενάρια και αυτά έχουν να κάνουν, το μεν πρώτο με  κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης (καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, αναψυκτήρια, φαστ φουντ κ.α.)στις 9 ή 10 το πολύ το βράδυ ή ακόμη και στο καθολικό τους κλείσιμο, ως μια ύστατη προσπάθεια περιορισμού της διασποράς της νόσου.

Στο τραπέζι είναι ακόμη και η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 ή 10 το βράδυ, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Τα νέα αυτά μέτρα φέρνουν σίγουρα δυσαρέσκεια στους επαγγελματίες που απασχολούνται στον τομέα της εστίασης, που δηλώνουν βέβαιοι πως αν όντως εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων θα κλείσει οριστικά.