Εικόνες ντροπής για τη Δημοκρατία

Ένα ακόμη περιστατικό τραμπουκισμού από ανθρώπους που εμπνέονται από φασιστικές αντιλήψεις. Στο όνομα της δήθεν αντίστασης απέναντι στην κοινωνία, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου τραμπούκισαν τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, πραγματοποιώντας καταδρομική επίθεση στο γραφείο του και φτάνοντας στο σημείο να του κρεμάσουν πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό με το μήνυμα «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Στη φωτογραφία που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, φαίνεται ο πρύτανης Δημήτρης Μπουραντώνης περικυκλωμένος από τους καταληψίες να του έχουν κρεμάσει στον λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Οι άγνωστοι κατέστρεψαν υπολογιστές, εκτυπωτές, γραφεία και καρέκλες, ενώ έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους.

Στο κείμενο με το οποίο συνοδεύουν τη φωτογραφία, υποστηρίζουν ότι στοχοποίησαν τον συγκεκριμένο πρύτανη, γιατί φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ»(!) καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων»!

Η ανακοίνωση καταλήγει με την φράση ότι “ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων».

liberal.gr