Τρίκαλα: Άστατος ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Με άστατο καιρό κύλησε μέχρι σήμερα η εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ηλιοφάνεια αλλά και βροχές τις απογευματινές ώρες και με πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως όλα δείχνουν στην περιοχή της Θεσσαλίας και στο νομό Τρικάλων, τα φαινόμενα του άστατου καιρού θα διατηρηθούν και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Όπως επισημαίνει ο έμπειρος μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου «Στο προσκήνιο ισχυρές μπόρες -καταιγίδες σε αρκετές κυρίως κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές το επόμενο 48ωρο! Φθινοπωρινή “έφοδος” την Παρασκευή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια με πιθανότητα για “πολύ νερό” κατά τόπους!

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αρκετές ηπειρωτικές περιοχές δείχνουν να μπαίνουν σε μια τροχιά καθημερινών, και σε τοπικό επίπεδο, δυνητικά ισχυρών βροχών ή καταιγίδων, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια μάλιστα της Παρασκευής θα ενταθούν και σε αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας, έτσι ώστε δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν και αρκετά προβλήματα»!