Τραγική η κατάσταση που επικρατεί στον ξενοδοχειακό-τουριστικό κλάδο στα Τρίκαλα

Με τα μελανότερα χρώματα παρουσιάζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ξενοδοχειακό-τουριστικό κλάδο στη πόλη των Τρικάλων τον καιρό της πανδημίας, ο Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων επισιτισμού και ύπνου Γιώργος Ανδριόπουλος.

Όπως τόνισε στο trikalaIN.gr «Μετά το τέλος του lockdown των 75 ημερών, όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο ευελπιστούσαμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον, αλλά δυστυχώς διαψευσθήκαμε οικτρά. Ο Ιούνιος ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα, ο Ιούλιος έστειλε κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα ανάκαμψης, ήρθε όμως ο Αύγουστος και τα ισοπέδωσε όλα. Αυτή την στιγμή στα Τρίκαλα υπάρχουν περίπου 3000 εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού, που εργάζονται εντός και εκτός νομού και απ’ αυτούς μόνο οι 1000 απασχολούνται. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν σοβαρές και μεγάλες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Αυτή την στιγμή, στις καλύτερες των περιπτώσεων, η πληρότητα στα ξενοδοχεία των Τρικάλων αγγίζει μετά βίας το 30%».

«Είμαστε σε απόγνωση και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πόσο κάτω θα πάμε ακόμη, με λίγα λόγια η κατάσταση που βιώνουμε είναι τραγική» επισημαίνει ο κ. Ανδριόπουλος, ενώ δεν παραλείπει να ρίξει μομφή στην πολιτεία ότι δεν έχει πάρει κανένα μέτρο στήριξης για τον ξενοδοχειακό-τουριστικό κλάδο, αφήνοντας τον παρατημένο στην τύχη του.