Πεντανόστιμες και πανεύκολες τραγανές πατάτες, ψημένες στο φούρνο, πασπαλισμένες με πικάντικα μπαχαρικά και σουσάμι που τους πάει πολύ. Υπέροχες σαν συνοδευτικό για ψητά και κρεατικά αλλά και σαν σνακ δίπλα σε σπιτικές σάλτσες και αλοιφές.
Υλικά για τη συνταγή
5 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο ή κόκκινο πιπέρι καγιέν
Αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το θυμάρι, το πιπέρι και αρκετό αλάτι και αφήστε το μίγμα στην άκρη.
Ξεφλουδίστε, πλύντε και κόψτε σε φέτες τις πατάτες (όπως τις τηγανητές).
Ρίξτε τις πατάτες στην σάλτσα με το λάδι και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε τις καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Πασπαλίστε τις με το σουσάμι και ρίξτε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Τοποθετήστε τις αραιά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε τις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να ελέγξετε το ψήσιμο, τρυπώντας τες με ένα πιρούνι. Σερβίρετε με σπιτικό τζατζίκι, μαγιονέζα, κέτσαπ ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε.
Συμβουλή
Μπορείτε να προσθέσετε άλλα μπαχαρικά της επιλογής σας όπως κύμινο, κουρκουμά, σκόρδο σε σκόνη, δεντρολίβανο, ρίγανη κτλ.