Τοποθέτηση «Δημοκρατικής ενότητας» για την ανακοίνωση του προεδρείου του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου

Σε ότι αφορά την ανακοίνωση του Προεδρείου του Συλλόγου εργαζομένων για την στάση εργασίας στις 21 Μαρτίου στο προαύλιο του νοσοκομείου, την οποία αρκέστηκε στο να μας ενημερώσει ότι δεν υπάρχει νόμος για την μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβασιούχων, καταθέτουμε τα εξής:

Η ανακοίνωση δεν ανταποκρίνεται στην απόφαση της Γενικής συνέλευσης αφού στην γενική συνέλευση ψηφίστηκε να καταγγελθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για εργολάβους! Να καταγγελθεί η απόφαση του Δ.Σ του νοσοκομείου λόγω κόστους σε σχέση με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας! Να υπάρξει δημόσια τοποθέτηση του προεδρείου για τα ανωτέρω! Να υπάρξει ενημέρωση όλων των τοπικών φορέων και να καταγραφεί η θέση τους. Να ζητηθεί βεβαίωση από την Διοίκηση ότι οι ατομικές συμβάσεις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο νοσοκομείο. Η ανακοίνωση δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν υπάρχει νομοθεσία οπότε…..τι;

Να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχει πλέον νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανοίγει τον δρόμο για μετατροπή των συμβάσεων. Οι συνάδελφοι μετά την πανδημία δικαιούνται την μονιμοποίηση τους. Δικαιούνται την παραμονή τους στην εργασία. Το πρόγραμμα της κυβέρνησης για επαναφορά των εργολάβων δεν πρέπει να υλοποιηθεί, καθώς κοστίζουν περισσότερο στο δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Κλείνοντας αναρωτιόμαστε γιατί το Προεδρείο δεν ανακοίνωσε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης; φοβούνται η καλύπτουν κάποιους.. Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

 

Ντόβας Κώστας, Κόσυβα Σταυρούλα, Γκαγκαμάνου Σούλα

ΜΕΛΗ Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ