Με τον Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση ο Λιάπης

Με τον Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό, Γιάννη Βρούτση συναντήθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα ο γιατρός, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Χ. Λιάπης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, οι εξοντωτικές, για τους νέους, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες έχει «de facto» επιβάλλει η κυβερνητική ανικανότητα του κ. Τσίπρα και του συγκυβερνήτη του, κ. Καμμένου, η “αιμορραγία εγκεφάλων”, την οποία υφίσταται η πατρίδα μας, με τη φυγή όλο και περισσότερων νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, ακριβώς λόγω αυτής της δυσμενούς και αφιλόξενης για τη νεανική επιχειρηματικότητα και πρωτοβουλία καταστάσεως, καθώς και τα δραματικά επακόλουθα της επικείμενης μείωσης των συντάξεων. Από την ενδιαφέρουσα συζήτηση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και αναφορές στη μακρά γνωριμία των δύο ανδρών, καθώς οι δυο τους είχανε πρωτοσυνεργασθεί τον Ιούλιο του 2007, στο πλαίσιο των σχεδιασμών για την ανάπτυξη και την ανακαίνιση των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου, με τον κ. Βρούτση -τότε- πολιτευτή Κυκλάδων και τον κ. Λιάπη να επισκέπτεται τις Δομές αυτές, ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο Δρ. Λιάπης ανέφερε πως από τότε είχε ως πρότυπο την αποτελεσματικότητα, την αμεσότητα και την αγάπη για την ιδιαιτέρα του πατρίδα, που επεδείκνυε ο Γιάννης Βρούτσης, στοιχεία που τον ακολούθησαν και στη μετέπειτα ανοδική πολιτική του διαδρομή.

“Σας είχα δει πως λειτουργούσατε ως πολιτευτής, προωθώντας με συνέπεια την επίλυση των ζητημάτων Υγειονομικής Φροντίδας της εκλογικής σας περιφέρειας, προτού ακόμη ανακοινωθεί η υποψηφιότητά σας και εκλεγείτε πρώτος Βουλευτής Κυκλάδων. Αυτή η συνεπής και δυναμική αποτελεσματικότητα ήταν και παραμένει διαρκώς παρούσα σε όλους τους ρόλους που κληθήκατε να αναλάβετε μετά το 2007, ως Βουλευτής, Υπουργός και Τομεάρχης. Με τις πόρτες σας ανοιχτές στα νέα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και με τα αυτιά σας ανοιχτά στους προβληματισμούς μας για τη δύσκολη εργασιακή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα οι νέοι επιστήμονες, ας ελπίσουμε πως, η ενδυνάμωση του αντιπολιτευτικού μας λόγου και η αναπτυξιακή αντιπρόταση της ΝΔ, δεν θα μακρύνουν την ημέρα που η χώρα θα γλιτώσει από τη σημερινή λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνοντας ξανά σε τροχιά ανάκαμψης με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γιατί τα πράγματα όλο και δυσκολεύουν. Κυρίως για εμάς τους νέους αυτοαπασχολούμενους. Όπως έχετε επισημάνει και εσείς στην εμβριθή αρθρογραφία σας, εκτός από την καθαρή μείωση των συντάξεων η επόμενη ημέρα μετά τη φερόμενη έξοδο από το Μνημόνιο, φέρνει και μια νέα, σκληρή,  αύξηση εισφορών της τάξεως του 17,64% για εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες. Πρόκειται για ένα ακόμη πιο εξοντωτικό χτύπημα για 1,4 εκατομμύρια αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, ιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, καθώς ήδη από τον Ιανουάριο του 2018, οι ασφαλιστικές μας εισφορές υπολογίζονται, πλέον, επί του συνόλου του φορολογητέου μας εισοδήματος, δίχως την προηγούμενη έκπτωση του 15%.

Οι περισσότεροι νέοι επιστήμονες, αν αντί του δύσβατου και αιμορραγικού για το πνευματικό δυναμικό της πατρίδας μας, δρόμου του “brain drain” και της φυγής στο εξωτερικό, επιλέξουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον εγχώριο εργασιακό στίβο, ως αυτοαπασχολούμενοι, δύσκολα θα δουν το ετήσιο καθαρό εισόδημά τους να υπερβαίνει τις 10.000 Ευρώ, στις δεδομένες αντιαναπτυξιακές συνθήκες που επιδείνωσε η τριετής καταστροφική κυβερνητική θητεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ακόμη όμως και με αυτά τα περιορισμένα περιθώρια αποδοχών, καλούμαστε να πληρώσουμε 405 ευρώ επιπλέον ασφαλιστική εισφορά, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Το έχετε αναφέρει με όλους τους δυνατούς τρόπους και σε όλους τους αντιπολιτευτικούς τόνους, πως στο γνωστό email “Χαρδούβελη” η παρέμβαση στο ασφαλιστικό ήταν μόλις 310 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα “εκτινάχθηκε” άδικα στα 10 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ένα μεγάλο βάρος στις πλάτες συνταξιούχων και εργαζομένων. Οι αυταπάτες του κυρίου Τσίπρα, που δυστυχώς διαρκούν μέχρι σήμερα και η αλαζονική ανικανότητα του κυρίου Βαρουφάκη, που σπατάλησε σε διαπραγματευτικές αστοχίες και γραφικότητες όλο το πρώτο εξάμηνο του 2015, είχαν ως αποτέλεσμα να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, που σήκωσε και σηκώνει το βάρος της κρίσης από το 2010 και μετά.

Δεν πρέπει να ξεχνά ο ελληνικός λαός αυτό που υπογραμμίζετε σε κάθε ευκαιρία δημόσιας παρέμβασής σας. Πως το 2015, δηλαδή, όλα “γκρεμίστηκαν”. Οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας και οι ρυθμοί μεγέθυνσης του ΑΕΠ “κατέρρευσαν”. Το αποτέλεσμα ήταν, οι συνταξιούχοι να κληθούν να πληρώσουν τα “σπασμένα”. Δηλαδή, να υποστούν μεγάλες, άδικες και αχρείαστες μειώσεις συντάξεων, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2019, θα ακολουθήσουν και άλλες. Και αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο ανησυχητική, επιβάλλοντας την άμεση κυβερνητική αλλαγή είναι πως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος –έστω και αν γίνουν αυτές οι προνομοθετημένες περικοπές- εάν δεν εφαρμοσθεί πρώτα μία αναπτυξιακή αντιπρόταση όπως αυτή που ενσωματώνει στον προγραμματικό της λόγο η Νέα Δημοκρατία. Μια αντιπρόταση που θα στοχεύει στο να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και ελκυστική στις επενδύσεις, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, προωθώντας μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας πιο ποιοτικές και καλύτερα αμοιβόμενες, κυρίως για εμάς τους νέους.”