Το “θαμπό δαχτυλίδι” της διαδοχής Τσίπρα στην Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Παρά τις προσπάθειες κορυφαίων στελεχών της λεγόμενης προεδρικής φρουράς, να καθυστερήσουν τις εξελίξεις, όλα δείχνουν ότι μετά από μια νέα, βαριά ήττα του κόμματος στις καινούριες κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διαδοχή του.

Στην κούρσα της επόμενης ημέρας, η Έφη Αχτσιόγλου παίζει χωρίς αντίπαλο, παρά τη διακίνηση σεναρίων για εναλλακτικές υποψηφιότητες όπως του Αλέξη Χαρίτση ή ακόμη και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Γύρω από την πρώτη της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και του Δυτικού Τομέα της Αθήνας στις πρόσφατες εκλογές, συσπειρώνονται πληθυντικές δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς, ικανές να αποτρέψουν… άλλες υποψηφιότητες.

Γι’ αυτό και αρκετοί βλέπουν ήδη ομοιότητες ανάμεσα στη διαδοχή Τσίπρα από την Αχτσιόγλου με τη διαδοχή Σημίτη από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Μένει να φανεί στην πράξη αν θα είναι… θαμπό το δαχτυλίδι και της διαδοχής στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε εκ των υστέρων ο Νίκος Παπανδρέου για τη διαδοχή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να παίρνει τη σκυτάλη από τον Κώστα Σημίτη, στις αρχές του 2004.

Βασική διαφορά, ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρήθηκε για πολλά χρόνια στα επίπεδα του 40%. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον Αλέξη Τσίπρα, δείχνει να επιστρέφει… καλπάζοντας στο 4%.

ysterografa.gr