Το τελευταίο αντίο στον μακαριστό αρχιμανδρίτη Διονύσιο Χουρμουζιάδη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού αρχιμανδρίτη κυρού Διονυσίου Χουρμουζιάδη, στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Αναστάσιος Βόπης

Της εξοδίου ακολουθίας που τελέστηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, προέστη ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τον οικείο μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.

«Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγιζε τους ανθρώπους δεν ήταν αυτός των τερτιπιών και των ωραιολογίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Λαρίσης μιλώντας για την προσωπικότητα του κυρού Διονυσίου και πρόσθεσε πως «παρουσίαζε το λόγο του Χριστού ατόφιο όπως είναι και ακαινοτόμητο και όχι μέσω διάφορων μεθοδεύσεων, ώστε να ελκύσει τον άνθρωπο προς το Χριστό».

Ο κ. Ιερώνυμος, παράλληλα συμπλήρωσε πως «η εποχή μας σήμερα αυτό που αναζητά είναι κληρικούς σαν τον π. Διονύσιο, που θα αναδειχθούν κατάλληλοι διάδοχοι και θα παραλάβουν αυτή την πολύτιμη παρακαταθήκη που κληροδοτήσαμε και εμείς από τους πατέρες της Εκκλησίας μας».

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Τρίκκης, επεσήμανε πως «ο μακαριστός γέροντας Διονύσιος αφιέρωσε τη ζωή του στην διακονία του Κυρίου. Εργάστηκε φιλοπόνως και αποδοτικώς, αλλά περισσότερο κοπίασε υπέρ του Ευαγγελίου του Χριστού. Παρηγόρησε, στήριξε, δίδαξε και έθρεψε πνευματικώς, όλους εκείνους που το είχαν ανάγκη και σήμερα πορεύεται την μακαρία οδό της αιωνιότητας», κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.

Στην συνέχεια η σορός του προσφιλούς ιερομονάχου, μεταφέρθηκε και ετάφη στην αδελφότητα θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» στην Αθήνα, όπου και ο ίδιος υπήρξε μέλος της.