Το “Σωσίβιο” η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Κώστα Μπουντούρη και της Ευτυχίας Μητρίτσα

Costas Boudouris

“Σωσίβιο”: Ευτυχία Μητρίτσα – Κώστας Μπουντούρης
Το “Σωσίβιο” είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Κώστα Μπουντούρη και το δεύτερο προσωπικό album της Ευτυχίας Μητρίτσα (μετά τον δικό της “Μυστικό προορισμό”). Οι δυο τους συναντιούνται 4 χρόνια πριν, γράφουν μουσικές και στίχους και προχωρούν παρέα στη δημιουργία ενός ολόκληρου album, συνομιλώντας παράλληλα με τον Γιώργο Ανδρέου, που αναλαμβάνει την καλλιτεχνική παραγωγή.

Ο Κώστας Μπουντούρης υπογράφει όλες τις μουσικές των τραγουδιών. Kεντρική ερμηνεύτρια του υλικού η Ευτυχία Μητρίτσα, η οποία συμμετέχει και στιχουργικά σε τέσσερα τραγούδια του δίσκου. Το δικό τους στιχουργικό στίγμα δίνουν στα υπόλοιπα τραγούδια ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Πόλυς Κυριάκου, καθώς και ο πρωτοεμφανιζόμενος στη δισκογραφία Λάμπρος Μπαλός.
Σημαντικές στιγμές του album τα δύο ντουέτα της Ευτυχίας με την Ελένη Τσαλιγοπούλου (Κάπου στον κόσμο) και τον Μίλτο Πασχαλίδη (Πηγάδι).

Το “Σωσίβιο” αποτελείται από δέκα τραγούδια. Δέκα διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων που τους ενώνει η ίδια ανάγκη: Από το Η ζωή ακόμα αντέχει, το Μίλα μου, και το Πηγάδι, ως το Χίλιες δεύτερες φορές, το Κάπου στον κόσμο και Το Τέλος του πόνου, οι ήρωες αναζητούν το δικό τους σωσίβιο, την προσωπική τους σανίδα σωτηρίας. Η αποδοχή, η ελπίδα, ο έρωτας, η φιλία, η συγχώρεση, η δίψα για αλλαγή και η επιμονή στο δώρο της ζωής, ανοίγουν ένα παράθυρο στο φως, κόντρα στα προσωπικά, υπαρξιακά και κοινωνικά αδιέξοδα. Και στο ομότιτλο τραγούδι, Σωσίβιο, σε στίχους του Πόλυ Κυριάκου, φωτίζεται κι αναδεικνύεται το συναισθηματικό τοπίο μέσα στο οποίο συμβαίνουν όλα.

sosivio Cover

Με εμφανείς τις ποπ επιρροές του Κώστα Μπουντούρη, λόγω των σπουδών του στο Manchester, αλλά και τη βαθύτερη αγάπη του ίδιου και της Ευτυχίας για τον ελληνικό ήχο και την Παράδοση, το album κινείται σε ακουστικό ύφος – με ξεχωριστό ενορχηστρωτικό ενδιαφέρον ανά τραγούδι, χάρη και στην παραγωγική δεινότητα του Γιώργου Ανδρέου. Ρυθμικές μπαλάντες, ethnic, swing, pop και classic ηχοχρώματα, φωτίζουν τις διαφορετικές ερμηνευτικές πλευρές της Ευτυχίας και δημιουργούν ένα concept album που ακούγεται από την αρχή ως το τέλος, ξανά και ξανά.

Σημείωση: Ο Κώστας Μπουντούρης (και ο Λάμπρος Μπαλός) είναι από τα Τρίκαλα και η Ευτυχία Μητρίτσα από την Καρδίτσα.

INFO:
Album: Σωσίβιο (10 τραγούδια)
Μουσική: Κώστας Μπουντούρης
Στίχοι: Πόλυς Κυριάκου, Οδυσσέας Ιωάννου, Λάμπρος Μπαλός, Ευτυχία Μητρίτσα
Ερμηνεία: Ευτυχία Μητρίτσα
Συμμετέχουν: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης
Artwork: Γεωργία Σαντούση
Mastering: Παναγιώτης Πετρονικολός (Studio Sierra)
Παραγωγή: Μικρός Ήρως (Άγγελος Σφακιανάκης)
Διανομή: MLK
Καλλιτεχνική επιμέλεια παραγωγής: Γιώργος Ανδρέου

Στα Τρίκαλα ο δίσκος διατίθεται από το «Δισκορυχείον» (Καρανάσιου 5 – τηλ: 2431077559).

Δείγμα της δουλειάς μπορείτε να ακούσετε εδώ:

Μνήμη παιδική – Ευτυχία Μητρίτσα & Κώστας Μπουντούρης
https://www.youtube.com/watch?v=ERfCKwQTa2c
Κάπου στον κόσμο – Ευτυχία Μητρίτσα & Ελένη Τσαλιγοπούλου
https://www.youtube.com/watch?v=9sFs209SA1w
Πηγάδι – Ευτυχία Μητρίτσα & Μίλτος Πασχαλίδης
https://www.youtube.com/watch?v=vh8A1u6htxw
Σωσίβιο – Ευτυχία Μητρίτσα
https://www.youtube.com/watch?v=tKDO2d64pGQ

.