Το σημερινό δίλημμα για κάθε εργαζόμενο

KKE_5

 

 

Το δίλημμα σήμερα για κάθε εργαζόμενο είναι: Υποταγή στην εξαθλίωση ή συμμετοχή στην ταξική πάλη και αντεπίθεση.

Όσο μεγαλώνει ο βασανισμός του λαού, τόσο μεγαλώνει και ο εμπαιγμός. Η κυβέρνηση λέει ότι τα μνημόνια είναι η μόνη λύση για την κρίση, ενώ άλλα κόμματα του συστήματος και του «ευρωμονόδρομου», όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, λένε ότι τα μνημόνια προκαλούν την ύφεση και χρειάζεται άλλη διαχείριση με αναπτυξιακά μέτρα.

Λένε χοντροειδέστατα ψέματα γιατί η κρίση προκλήθηκε από την καπιταλιστική ανάπτυξη, από την υψηλή κερδοφορία που συσσώρευσε τεράστια κέρδη που δεν μπορούν να βρουν διέξοδο και απαιτείται η καταστροφή τους. Τα μνημόνια δεν προκαλούν την κρίση ούτε γίνονται για να την αντιμετωπίσουν. Τα εφαρμόζουν για να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στο λαό, αλλά κυρίως για να τσακίσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ώστε να διευκολύνουν τη μελλοντική κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η θέση της τρόικας αποκαλύπτει ότι ο κύριος στόχος τους είναι η ισοπέδωση των μέσων μισθών και όλων των συλλογικών συμβάσεων. Αυτό ορέγονται χρόνια οι βιομήχανοι, αυτό θέλουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και η ΕΕ. Το έγκλημα είναι αποφασισμένο και οι εκβιασμοί έτοιμοι.

Το τρομοκρατικό δίλημμα που βάζουν στο λαό συγκυβέρνηση, τρόικα και κόμματα της ΕΕ στην ουσία σημαίνει: Μόνιμη εξαθλίωση μέσα ή έξω απ’ το ευρώ. Η επιστολή ΓΣΕΕ – εργοδοτών, που οι διαφορές μεταξύ τους είναι απατηλές, κλείνει το παράθυρο και ανοίγει την πόρτα στον κύριο στόχο κυβέρνησης – τρόικας – βιομηχάνων που είναι η ολοκληρωτική σφαγή μισθών και συλλογικών συμβάσεων. Το δίλημμα σήμερα για κάθε εργαζόμενο είναι: Υποταγή στην εξαθλίωση ή συμμετοχή στην ταξική πάλη και αντεπίθεση.

Απαιτείται αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων τώρα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πανεργατική ετοιμότητα, οργάνωση, ξεσηκωμός σε όλους τους τόπους δουλειάς για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση είτε επιλέξουν πράξη νομοθετικού περιεχομένου είτε νομοσχέδιο είτε άλλο τρόπο. Κάθε εργαζόμενος, κάθε κλάδος, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του στην οργάνωση της πάλης και της αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός πρέπει να τους βροντοφωνάξει τώρα: Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.

Ο λαός πρέπει επειγόντως να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες, τα διλήμματα και τα αδιέξοδα των αστικών κομμάτων και του οπορτουνισμού. Τέλος οι θυσίες για την κρίση του καπιταλισμού, για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Δεν υπάρχει σωτηρία για τους εργαζόμενους όσο τα μονοπώλια θα είναι κυρίαρχα και η χώρα στην ΕΕ. Λύση, ανάπτυξη υπέρ του λαού, μπορεί να γίνει μόνο με  το να γίνουν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα μονοπώλια, λαϊκή περιουσία  και με  αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Γι’ αυτό είναι μονόδρομος η πανεργατική, παλλαϊκή αντεπίθεση και συμμαχία , η συμπόρευση με το ΚΚΕ. Είναι ώρα ευθύνης και απόφασης για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ώρα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

ΤΡΙΚΑΛΑ 5/02/2012                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ