Το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ 25 στο νομό Τρικάλων

Το ψηφοδέλτιο του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων που παρουσιάζεται σήμερα, απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν ενωθεί με την κοινή πεποίθηση ότι μόνο με την “Πρώτη Φορά Ρήξη”, “Όλα Μπορούν να Είναι Αλλιώς”.

Μέχρι σήμερα βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες, στα κινήματα και στους δρόμους. Από τις 22 Μαΐου θα ενδυναμώσουμε την προσπάθειά μας και μέσα στο Κοινοβούλιο για να χαλάσουμε την αριθμητική της μνημονιακής τους συναίνεσης με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά και με τους υποψήφιους βουλευτές και βουλεύτριες μας στα Τρίκαλα:

1)Ο Ευθύμιος Γκότας είναι γεωργοκτηνοτρόφος και γεννήθηκε στη Χρυσαυγή Τρικάλων το 1963, όπου και κατοικεί.  Έχει διατελέσει κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Χρυσαυγής και είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων-Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, που εδρεύει στη Λαζαρίνα. Υπήρξε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας το 2019 με το συνδυασμό ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

2)Ο Δημήτρης Μανίκας είναι επαγγελματίας σιδηρουργός, γεννήθηκε το 1983 στα Τρίκαλα και κατοικεί στο Λογγάκι. Είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας/Ανυπότακτη Αριστερά Τρικάλων της οποίας υπήρξε υποψήφιος βουλευτής το Σεπτέμβρη του 2015. Το 2012 διατέλεσε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας το 2019 με το συνδυασμό ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

3)Η Ιόβη Μαραγκού γεννήθηκε το 1991 στα Τρίκαλα, όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτη Τμήματος Σχεδίου Μόδας και Ενδυματολογίας και έχει εργαστεί στον τομέα της μόδας δίπλα σε γνωστούς Έλληνες σχεδιαστές. Με ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις το 2016 εντάχθηκε στο DiEM25 και στη συνέχεια στο ΜέΡΑ25, όπου και έκτοτε δραστηριοποιείται ενεργά. Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 από το 2022 και συν-συντονίστρια  της Νεολαίας του κόμματος και του Τομέα Ισότητας Φύλων και ΛΟΑΤΚΙ+.

Θεωρεί ότι ο αντίκτυπος των παραδοσιακών αξιών και συστημάτων στην χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία κάνει σήμερα την ανάγκη της γυναικείας εκπροσώπησης αλλά και της φεμινιστικής ευαισθητο   ποίησης πιο επιτακτική από ποτέ. Ταυτόχρονα, πιστεύει ακράδαντα ότι η υπέρβαση των φυλετικών διακρίσεων και η φυλετική και σεξουαλική συμπερίληψη αποτελούν δύο από τις σοβαρότερες κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας, και μπορούν να επιτευχθούν μέσω της ισότιμης εκπροσώπησης των φύλων, αλλά και των φεμινιστικών αγώνων και αξιών.

4) Η Ελένη Μπεγλερίδου γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1997 , όπου και κατοικεί σήμερα. Είναι απόφοιτη της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου δραστηριοποιήθηκε μέσα από το δίκτυο των ΕΑΑΚ στο φοιτητικό κίνημα των αγωνιστικών διεκδικήσεων με δράσεις, πορείες και καταλήψεις για ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, δημοκρατικό και ελεύθερο για τους φοιτητές, αλλά και όλο το λαό. Είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας/Ανυπότακτη Αριστερά Τρικάλων.

5)Ο Κωνσταντίνος Κοκόρας γεννήθηκε  το 1997 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου ήρθε σε επαφή με πολίτες διαφορετικών πολιτισμών και εθνοτήτων. Από τα εφηβικά του χρόνια ανέπτυξε τις μουσικές του δεξιότητες και  αφιερώθηκε σε καλλιτεχνικά και επιφανειακά επιστημονικά εγχειρήματα. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνεχίζει παράλληλα να ασχολείται  με την μουσική και το τραγούδι καθώς και με άλλες τέχνες όπως η λογοτεχνία και η φωτογραφία. Εντάχθηκε το Νοέμβριο του 2019 στο ΜέΡΑ25, συμμετέχοντας στις συνεδριακές διαδικασίες και τις κομματικές λειτουργείες.

6)Ο Δημήτρης Παπαθανασίου ασκεί μάχιμη δικηγορία και γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1966, όπου και κατοικεί. Διατέλεσε μέλος από το 1989 του ενιαίου Συνασπισμού, ενώ το 2012 διετέλεσε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και το 2013 εκλέχθηκε Γραμματέας της Οργάνωσης Μελών του στην πόλη των Τρικάλων. Από το ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε τον Αύγουστο του 2015 αμέσως μετά τη ψήφιση του τρίτου μνημονίου και την φαλκίδευση του δημοψηφισματικού ΟΧΙ του 61,3%.

Το 2020 εντάχθηκε και οργανωτικά στο ΜέΡΑ25, εκλέχθηκε αρχικά στην οργανωτική του Επιτροπή και στο 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο το 2022 εκλέχθηκε και μέλος της Κ.Ε. 

Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»  ήταν  υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Τρικκαίων στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014 και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος από το 2010 μέχρι το 2019.

ΜέΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ