To πρώτο 7μελές συντονιστικό της Πρωτοβουλίας για τη Λαϊκή Ενότητα

lafazanis-kai-alabanos

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που απηύθυνε δημόσια την περασμένη βδομάδα η Πρωτοβουλία για τη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.), συγκεντρωθήκαμε σήμερα σε λαϊκή συνέλευση δεκάδες Τρικαλινοί (στελέχη και μέλη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, του Μετώπου Λαού, του Σχεδίου Β, των Οικολόγων και άλλοι πολίτες), προερχόμενοι απ’ την πόλη, αλλά και τα χωριά του Νομού, για τη δημιουργία και συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

5,5 τώρα χρόνια ζούμε σε μια μνημονιακή κόλαση. Οικονομική ασφυξία, λουκέτα, απολύσεις, ανεργία, ελαστική και φτηνή εργασία, ανασφάλεια, υπερχρέωση σε τράπεζες και τοκογλύφους, διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και του συνταξιοδοτικού, φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση είναι τα «δώρα» του Μνημονίου στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Κι από κοντά αύξηση των αυτοκτονιών, ψυχικών παθήσεων και πολλών σοβαρών ασθενειών, που ενίοτε καταλήγουν στον θάνατο για πολλούς από τους συμπατριώτες μας.
Το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα, σύμφωνα με γερμανικό περιοδικό, αποτελεί «κατάλογο με φρικαλεότητες», ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για «κοινωνικά κρεματόρια».
Μαζί με τη συνεχιζόμενη κοινωνική γενοκτονία, βαθαίνει η συρρίκνωση της δημοκρατίας και το καθεστώς υποτέλειας της χώρας. Η πατρίδα μας μετατρέπεται σε αποικία χρέους των δανειστών-τοκογλύφων-ιμπεριαλιστών.
Με ευθύνη του σάπιου πολιτικού συστήματος, της οικονομικής ολιγαρχίας και των διεθνών πατρώνων τους συντελείται μια πρωτοφανής κατακρεούργηση των οικονομικών, κοινωνικών, εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Παρά το συντριπτικό λαϊκό, πατριωτικό και νεανικό ΟΧΙ του 62% στο δημοψήφισμα, η κυβέρνηση Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπατώντας τον λαό και καταπατώντας βάναυσα το Σύνταγμα, γιατί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του λαού κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει, άλλαξε στρατόπεδο. Πέρασε στην αντίπερα όχθη των μνημονιακών δυνάμεων. Μαζί του και οι τρεις –νεομνημονιακοί- Τρικαλινοί βουλευτές του. Η λογική του «ΕΥΡΩ πάση θυσία» αποδείχτηκε θανατηφόρα.
Δεν χάθηκε όμως τίποτα, εάν εμείς το πιστέψουμε!
Οι διακηρύξεις και οι πολιτικοί στόχοι της ΛΑ.Ε. για οριστική κατάργηση των μνημονίων, την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας, μακριά από την απαράδεκτη λογική του «ΕΥΡΩ πάση θυσία», βρίσκουν όλους εμάς σύμφωνους και συστρατευόμαστε μαζί της.
Όλοι εμείς θέλουμε να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας και να δώσουμε την αναγκαία εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας, αλλά, όπως απάντησε και ο Λαφαζάνης στον Μίκη Θεοδωράκη, επόμενος και κύριος στόχος μας είναι η δημιουργία του Παλλαϊκού Μετώπου, που θα σώσει τον λαό και τη χώρα.
Όλοι εμείς πιστεύουμε ότι η ΛΑ.Ε. ως νέο αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα καλείται να αντλήσει ύδωρ από πολλές ζωοδότρες πηγές και πρώτα απ’ όλα να εκφράσει τα κοινωνικά κινήματα και τους πολύχρονους αντιμνημονιακούς αγώνες του λαού, όλους όσους για χρόνια αγωνίζονται με αταλάντευτη συνέπεια, μαχητικότητα και εντιμότητα.
Όλοι εμείς πιστεύουμε ότι η ΛΑ.Ε. ανήκει σ’ όλους όσους συμφωνούν με τους στόχους της. Χωρίς αποκλεισμούς. Συγχρόνως θα κάνουμε το παν για να αποφευχθούν οι αυτοαποκλεισμοί και να καμφθούν οι δισταγμοί που δυστυχώς είναι σήμερα πολλοί μεταξύ των αριστερών και προοδευτικών συμπολιτών μας. Είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για τη Λαϊκή Ενότητα!
Όλοι εμείς επιθυμούμε την προσέγγιση και σύγκλιση με αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τη Λαϊκή Ενότητα εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Ο αγώνας είναι κοινός και η ΛΑ.Ε. είναι μία. Γι’ αυτό εμείς και το Συντονιστικό μας θα παρευρεθούμε στην αυριανή (1/9) συγκέντρωση αντίστοιχης κίνησης που γίνεται στον «Μανδραγόρα» και θα εκθέσουμε όλες τις παραπάνω απόψεις και προσπάθειες μας.
Όλοι εμείς εκλέξαμε 7μελές Συντονιστικό που αποτελείται από τους Χρήστο Χασιώτη, Δημήτρη Ζωγάνα, Βασίλη Γεροδημόπουλο, Γιώργο Λεπενιώτη, Χρήστο Σταμόπουλο, Στέφανο Κατσιώπη και Βασίλη Σακκά.
Ομόφωνα αποφασίζουμε να επικοινωνήσουμε αμέσως με τα Κεντρικά Όργανα του Κόμματος, να τα ενημερώσουμε για τα παραπάνω και να δεχτούμε τις οδηγίες τους, εντασσόμενοι και τυπικά-οργανωτικά στο νεοϊδρυθέν κόμμα μας.

Τρίκαλα, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015
Το Συντονιστικό της Πρωτοβουλίας
για τη Λαϊκή Ενότητα

.