Το Πάσχα φέρνει αυστηροποίηση στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

Τα έγκαιρα μέτρα, με σημαντικότερο τους αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία, βάζουν φρένο στην εξάπλωση του ιού, γεγονός που γεμίζει αισιοδοξία την κυβέρνηση, η οποία βεβαίως δεν θέλει σε καμία περίπτωση να τα δει να χαλαρώνουν.

Αυτό είναι εξάλλου το μήνυμα που εκπέμπεται σε κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους: «όχι» σε χαλάρωση των μέτρων, που μπορεί να οδηγήσει σε εκτροχιασμό.

Με δεδομένα τα νούμερα των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, των ασθενών που νοσηλεύονται και όσων βρίσκονται σε ΜΕΘ, και φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι αυτά δεν «ξεφεύγουν», η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα κινηθεί σε τροχιά αυστηροποίησης των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί.

Με δεδομένο ότι το Πάσχα είναι μπροστά αναμένεται να ενταθούν οι περιπολίες και ο έλεγχος των μετακινήσεων, ενώ εξετάζεται και η σημαντική (διπλασιασμός ή τριπλασιασμός) αύξηση στα πρόστιμα.

Στο πλαίσιο των ελέγχων στις μετακινήσεις εξετάζεται η επιβολή χρονικού ορίου (π.χ. δύο ή τρεις ώρες), αλλά και η δυνατότητα των πολιτών να χρησιμοποιούν έναν ή περισσότερους τύπους μετακινήσεων μόνο για μία φορά την ημέρα.

Εξάλλου, εν όψει Πάσχα ήδη η Αρχή Δημοσίων Εσόδων μπλόκαρε τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας ύστερα από το φαινόμενο μαζικών… αλλαγών έδρας από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία.

Επίσης, περαιτέρω μέτρα αστυνόμευσης και ελέγχου θεωρούνται δεδομένα για την αποτροπή μιας μαζικής εξόδου (π.χ. μπλόκα στα διόδια) και θα απαγορευτεί το ψήσιμο αρνιών σε αυλές και δημόσιους χώρους. Αντίστοιχοι περιορισμοί θα υπάρξουν στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ ήδη η αεροπορική συγκοινωνία έχει συρρικνωθεί.

fimotro.gr