Το πανηγύρι στον Άγιο Ιωάννη Ροπωτού

DSC00641

Τιμήθηκε η Μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Αρσενίου του Μεγάλου
Παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Εδώ και πολλά χρόνια γιορτάζεται η Μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, με τις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον συνοικισμό Άγιο Ιωάννη Ροπωτού.

Έτσι και φέτος ξεκίνησαν οι διήμερες εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις την Πέμπτη 7 Μάιου παραμονή και την Παρασκευή 8 Μάιου ανήμερα της εορτής, προς τιμή του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου, που επιμελήθηκαν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Ροπωτού με την συνδρομή των κατοίκων του Χωριού.

Την Πέμπτη παραμονή της εορτής στις 19.00 έγινε ο Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ροπωτού που τέλεσε ο Πρεσβύτερος Πατέρας Γεώργιος Ρίνης συνεπικουρούμενος από τον Πρεσβύτερο Πατέρα Ευάγγελο παρουσία αρκετών πιστών.

DSC00642

Ακολούθησε Αρτοκλασία στο αύλιο χώρο της Εκκλησίας και ο χαιρετισμός της Εικόνας του Αγίου από τους εκατοντάδες προσκυνητές που κατέφθασαν από όλα τα σημεία του Νομού Τρικάλων.
Τέλος προσφέρθηκε φαγητό σε όλους τους παρευρισκόμενους από τους οργανωτές οι οποίοι γεύτηκαν το νόστιμο (κριθαράκι-κρέας), που μαγείρεψαν οι μάγειροι του χωριού Ιωάννης Λαμπρογιώργος, Παναγιώτης Καρακικές, Παναγιώτης Μανίκας και Ηλίας Λαμπρογιώργος.

DSC00629

Την Παρασκευή το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία χοροστατώντας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. κ. Τιμόθεου, συνεπικουρούμενος από το Πρεσβύτερο Πατέρα Γεώργιο Ρίνη παρουσία αρκετών πιστών.

DSC00651

Ακολούθησε Αρτοκλασία και προσκύνημα της Εικόνας από τους πιστούς στο αύλιο χώρο της εκκλησίας και στην συνέχεια προσφέρθηκε φαγητό σε όλους (παραδοσιακή φασολάδα).
Παραευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Γεώργιος Ρομπιές, ο Αναπληρωτής του Δημάρχου Πύλης Αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Κων/νος Κρούπης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άρης Τζάνης.

DSC00653