Το μισό μέτρο έφτασε το χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων – Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία

Τα 30 εκατοστά φτάνει σε πολλές περιοχές του ορεινού όγκου του νομού Τρικάλων το χιόνι, ειδικά στις περιοχές του Περτουλίου, του Νεραϊδοχωρίου και του Ασπροποτάμου.

Ο υδράργυρος έχει κάνει βουτιά υποχωρώντας κατά πολλές μονάδες και αυτό το κρύο, σε συνδυασμό με την συνεχή χιονόπτωση, κάνει ιδιαίτερη δύσκολη την κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του ορεινού όγκου του νομού.

Από σήμερα Κυριακή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που, από το περασμένο 24ωρο, πλήττει την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς από χθες στις περιοχές που δέχθηκαν το περισσότερο χιόνι, υπάρχει έντονη χιονόπτωση πάνω από τα 800 μέτρα σε όλο το νομό.

Χρειάζονται αλυσίδες σε όλο το επαρχιακό δίκτυο και συγκεκριμένα: από τα Στουρναρέϊκα μέχρι το Βαθύρρευμα, από το Κοτρώνι μέχρι την Γέφυρα Αλεξίου, από την Μεγάλη Κερασιά μέχρι το Μαλακάσι, από τα Αμπέλια μέχρι τα Περτουλιώτικα Λιβάδια και από την Καστανιά μέχρι το Χαλίκι (Ασπροποτάμου). Είκοσι αλατιέρες δουλεύουν συνεχώς, όπως και όλα τα μηχανήματα & γκρέιτερ. Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους Δήμους Πύλης και Καλαμπάκας.