Το κούρεμα….

pateras2_copy


Είναι κοινή διαπίστωση ότι ίσως είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, που ο Γιώργος Παπανδρέου, διακατέχεται από μεγάλο φόβο για τις πιθανές εξελίξεις στον τομέα τις οικονομίας και λογικά έχει πολλές ανησυχίες για το κατά πόσο θα αντέξει η κυβέρνησή του στην πολιτική και κοινωνική πίεση, η οποία καθημερινά μεγαλώνει, άσχετα από οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημα του χρέους. Έτσι όλα κινούνται στην κόψη του ξυραφιού, με την Ε.Ε. να μην δίνει λύση βιώσιμη, με την κυβέρνησή του να μην διαθέτει άλλο πολιτικό απόθεμα και με την κοινωνία να κοντεύει να σπάσει το φράγμα της ανοχής και της αντοχής.

Κανένας βουλευτής κυρίως του ΠΑΣΟΚ και λιγότερο της Ν.Δ., δεν κυκλοφορεί ανάμεσα στον κόσμο, από τον οποίο πήρε την λαϊκή εντολή να κυβερνήσει από το 2009 – μέχρι το 2013 όχι βέβαια για να φέρει την ΤΡΟΪΚΑ αλλά για να λύσει τα προβλήματα των πολιτών και να σεβαστεί το κοινωνικό κράτος, που το έχτισε ο εργαζόμενος με θυσίες και αγώνες. Όλοι οι Εθνοπατέρες γιαουρτώνονται με τελευταίο τον Χάρη Καστανίδη στην Θεσσαλονίκη. Θα σταματήσουν οι πολίτες στον αυγοπόλεμο και στο γιαούρτωμα ή θα πάνε και σε πιο οδυνηρές επιθέσεις; Κανένας δε γνωρίζει.

Ο απελπισμένος πολίτης, που παρουσιάζει συμπτώματα ψυχικών διαταραχών, περιμένει τα επόμενα βήματα της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Γάλλου Προέδρου για να δει που θα φτάσει το οικονομικό ΚΟΥΡΕΜΑ και τι θα σημάνει αυτό για τη χώρα μας και για τον λαό, που δεν ευθύνεται για την καταστροφή, γιατί τα λεφτά τα ΕΚΛΕΨΑΝ οι πολιτικοί και οι Μεγαλοκαρχαρίες, οι οποίοι κάνουν τον Αθώο… και τον Σωτήρα…!

Έχουμε φτάσει στο σημείο ΜΗΔΕΝ και η Ελληνική κρίση αγγίζει πλέον τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες. Έτσι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί πρέπει να βρουν τρόπους διάσωσης του Ευρώ και της συνοχής της Ε.Ε. Η απόφαση της 21ης Ιουλίου έχει ένα κούρεμα στα Ελληνικά Ομόλογα της τάξης του 21%. Η προοπτική μεγαλυτέρου «κουρέματος» έχει σπείρει πανικό στην κυβέρνηση και στους τραπεζίτες.

Ένα επιπλέον κούρεμα της τάξης του 30% – 50% θα απαλλάξει την χώρα από κάποιες πληρωμές τόκων αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα και στα Ασφαλιστικά Ταμεία που είχαν στην κατοχή τους εκατό δισεκατομμύρια σε Ομόλογα. Ο φόβος να περάσει ο έλεγχος χρηματοδοτήσεων σε ξένα χέρια είναι μεγάλος.

Οποιοδήποτε μεγαλύτερο του 21% κούρεμα θα φέρει προβλήματα, εάν δεν συνοδευθεί από μέτρα άμεσης χρηματοδότησης και οικονομικής βοήθειας προς την χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάντως το οικονομικό ΚΟΥΡΕΜΑ είναι γεγονός όπως πραγματικότητα είναι και το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης και τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι πολιτικές εξελίξεις θα ‘ναι ραγδαίες μετά την έκτη δόση που θα πάρουμε μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός είναι πλέον αναξιόπιστος και μέσα στην χώρα μας και έξω στην Ευρώπη. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο το καλύτερο για τον Λαό μας. Είναι Πρωθυπουργός με προθεσμία λήξης…!

Γράφει ο Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ.