Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» επισκέφτηκε τον Μύλο των Ξωτικών

PC030091 816 x 612

Η «3η Δεκεμβρίου» έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την ημέρα το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες) του Τμήματος Παιδικής Μέριμνας & Τρίτης Ηλικίας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης του Δήμου Τρικκαίων, επισκέφτηκε τον Μύλο των Ξωτικών, στην προσπάθεια να δώσει έμφαση σε αυτή την ημέρα που στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.
Συχνά, δεν γνωρίζουμε το μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που ζουν με αναπηρία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Οι άνθρωποι με ιδιαιτερότητες είναι σαν κι εμάς και χρειάζονται ίση μεταχείριση και όχι λύπηση. Αποστολή μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και η αύξηση της ευαισθητοποίησης. Πρέπει να είμαστε «επιτέλους» άνθρωποι, όχι μονάχα τις εορταστικές αυτές μέρες της περισυλλογής.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες είναι μια αφορμή για να έρθει στο προσκήνιο η ύπαρξη, η παρουσία κάποιον ξεχωριστών συμπολιτών μας που θα μπορούσαν να είναι και μέλη της οικογένειάς μας. Γιατί η απόσταση που χωρίζει έναν άνθρωπο υγιή – αρτιμελή, από έναν άνθρωπο ανάπηρο, με ευάλωτη υγεία είναι ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Κάνοντας αυτές τις σκέψεις πράξη, όχι μόνο για το σήμερα, τονίζουμε ότι το προσωπικό του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» είναι καθημερινά δίπλα τους.

PC030018 816 x 612
Τα παιδιά βρέθηκαν στο μοναδικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό που στήνεται κάθε χρόνο στην πόλη μας, στο «Μύλο των Ξωτικών», την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Η λαμπερή ατμόσφαιρα του χώρου ταξίδεψε προσωπικό, γονείς και παιδιά σε πραγματικά παραμυθένιους κόσμους. Ο Αϊ-Βασίλης, τα ξωτικά, οι νεράιδες και οι μάγοι των Χριστουγέννων, υποδέχτηκε με χαρά τα ιδιαίτερα αυτά παιδιά και τα ξενάγησαν στο μαγικό κόσμο του «Μύλου των Ξωτικών».
Διαδραστικά εργαστήρια, παιχνίδια, δωρεάν δράσεις, εμψυχώσεις, ζωγραφική προσώπου, κι ένα παραμύθι βγαλμένο από μύθους και ιστορίες, αποτύπωσαν όλο το χριστουγεννιάτικο πνεύμα της χαράς, της λάμψης και του χαμόγελου στα πρόσωπα όλων.
Η μαγεία…επέστρεψε στα Τρίκαλα και ήμασταν κι εμείς εκεί!!!

.