Το είδαμε και αυτό. Οι Βολιώτες αντιδρούν για τον Ε65 την ώρα που οι τρικαλινοί …

 

E65_xaraxi

 

 

 

 

«Η απόφαση της κυβέρνησης να περιοριστεί, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, η κατασκευή του οδικού άξονα Ε-65 εντός της θεσσαλικής πεδιάδας, χωρίς να εξασφαλίζεται η σύνδεση με την Εγνατία και τον ΠΑΘΕ, είναι ακατανόητη και εξοργιστική.»

Τα παραπάνω τονίζει ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης,σύμφωνα με το magnesianews.gr καλώντας σε άμεση, καθολική και συντονισμένη αντίδραση βουλευτές και φορείς.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης σημειώνει τα εξής: « Η επιλογή αυτή, εκτός των άλλων, δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης των λιμανιών Βόλου και Ηγουμενίτσας, που αποτελούν λιμάνια-πύλες της χώρας, αφού η κατασκευή του νευραλγικού τμήματος Καλαμπάκα – Εγνατία (Παναγιά) παραπέμπεται στις καλένδες.

Γενικότερα, με την επιλογή αυτή υπονομεύεται ο πολύ σημαντικός αναπτυξιακός χαρακτήρας του έργου όχι μόνο για τη Θεσσαλία και ευρύτερα την Κεντρική Ελλάδα, αλλά και για την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, δηλαδή για περιοχές με χαμηλούς αναπτυξιακούς δείκτες, έντονα κοινωνικά προβλήματα και εκρηκτική αύξηση της ανεργίας.

Το καταπληκτικό είναι ότι με την «κουτσουρεμένη» επιλογή δεν αντιμετωπίζεται ούτε το πρόβλημα των ενδοπεριφερειακών μετακινήσεων, αφού θα απαιτούνται διόδια για τη χρήση του.

Πιστεύουμε πως θα πρέπει να υπάρξει άμεση, καθολική και συντονισμένη αντίδραση βουλευτών, αυτοδιοίκησης, φορέων και πολιτών της Θεσσαλίας και όλης της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και συντονισμός με τις περιφέρειες της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, με αίτημα να προχωρήσει το έργο στην ολοκληρωμένη μορφή του, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό και όχι τις αξιώσεις των εργοληπτριών εταιρειών ή των τραπεζών.»

 

 

.