Το φθινοπωρινό smoothie που βοηθάει στη διαχείριση του σακχάρου

Μας αρέσει να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα υγιεινό και απολαυστικό smoothie, επιλέγοντας πάντα φρέσκα φρούτα εποχής.

Για το φθινόπωρο λοιπόν, η αγαπημένη μας επιλογή είναι τα μήλα, που σε συνδυασμό με το γιαούρτι και την κανέλα γίνονται ένα τέλειο ρόφημα, που μας δίνει την αίσθηση ότι ξεκινάμε τη μέρα μας με… μηλόπιτα, αλλά χωρίς τις περιττές θερμίδες που έχει ένα τυπικό κομμάτι γλυκού. Στα συν, ότι απολαμβάνοντας το μήλο ωμό, παίρνουμε και όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά του, τα οποία μας κάνουν να λέμε και να το πιστεύουμε ότι «ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα»!

Βρήκαμε όμως ένα ακόμη συστατικό που μπορεί να προστεθεί στο smoothie μήλου, του ταιριάζει πολύ γευστικά και όπως και η κανέλα που επίσης προσθέτουμε, συνιστάται ως φυσικός τρόπος για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ο λόγος για το μηλόξιδο, που 1 κουταλιά του αρκεί και για να ισορροπήσουν τα επίπεδα σακχάρου, αλλά και για να αποβάλλουμε το φούσκωμα στην κοιλιά.

Για 2 ποτήρια smoothie μήλου θα χρειαστούν:
¼ φλιτζανιού νερό καρύδας
1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 κουτ. γλυκού εσανς βανίλια (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι γιαούρτι
½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 μεσαίο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
¾ φλιτζανιού πάγο

Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.

Σερβίρουμε το smoothie σε 2 ποτήρια και απολαμβάνουμε!

olivemagazine.gr