Το φαινόμενο…Μιχαλάκης!

Πολιτικός χωρίς ήθος, δεν είναι πολιτικός. Το ήθος είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ ενός σωστού πολιτικού και ενός που απλώς πολιτεύεται. Αυτά τα ξέρει καλά και από πρώτο χέρι ο Χρήστος Μιχαλάκης, γι’ αυτό και φροντίζει να κινείται αναλόγως.

«Παιδί του λαού» και μεγαλωμένος στην Τρικαλινή ύπαιθρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων έμαθε από πολύ μικρός τι εστί αγροτιά, πως είναι να είσαι άνθρωπος του μεροκάματου και του μόχθου, πως είναι να μην έχει κάποιοςστον ήλιο μοίρα. Όλα αυτά τα βιώματα τα κρατάει καλά κλεισμένα μέσα του, φροντίζοντας να τα κάνει πράξη στην ενασχόληση του με την πολιτική, δίνοντας βασική προτεραιότητα σ΄αυτό ακριβώς…Στους απλούς ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο, στους ανθρώπους που δίνουν μάχη για να τα βγάλουν πέρα στη ζωή, στους ανθρώπους που ελπίζουν και δεν σκύβουν το κεφάλι. Για όλους αυτούς ο Χρήστος Μιχαλάκης είναι κάτι σαν ο «λαϊκός τους ήρωας», ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο φίλος που θα δείξει ενδιαφέρον για το πρόβλημα τους και θα τους συντρέξει με όποιο τρόπο μπορεί, ο δικός τους άνθρωπος με λίγα λόγια!

Καθημερινά και πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες, ο Μιχαλάκης θα είναι αυτός που θα βρεθεί πρώτος στα πλημμυρισμένα ποτάμια και ρέματα, ο Μιχαλάκης θα είναι αυτός που μερόνυχτα ολόκληρα θα είναι στην πρώτη γραμμή του αποχιονισμού των δρόμων, ο Μιχαλάκης θα είναι αυτός που θα τρέξει πρώτος στις φωτιές, ο Μιχαλάκης θα είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος στο πιο απομακρυσμένο χωριό του νομού, ο Μιχαλάκης θα είναι αυτός που…

Γι΄αυτούς αλλά και για δεκάδες άλλους λόγους, ο κόσμος αγαπάει και επιβραβεύει με την ψήφο του τόσα χρόνια τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, κρατώντας τον σταθερά να διαφεντεύει τις τύχες του τόπου και των πολιτών του. Σπάνια μπορεί να συναντήσει κανείς σε πολιτικά στελέχη τέτοιες αρετές, ακόμα και αν δεν έχει τα πτυχία των…πολιτικών και οικονομικών επιστημών, όπως κάποιοι άλλοι ίσως. Από αυτή την άποψη και μόνο, δίκαια ο Μιχαλάκης θα πρέπει να θεωρείται ως…φαινόμενο και είναι άλλωστε!

Το καλό είναι πως όλα αυτά δεν τα γνωρίζουν μόνο στα Τρίκαλα, αλλά τα…χαμπέρια έχουν φτάσει προ πολλού στο Μαξίμου και την Πειραιώς, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται!