Το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο στο ίδρυμα στέγη, και Τζαμί

 

PC120020

 

 

 

Eν όψει των χριστουγεννιάτικων εορτών το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο «χάρισε» στους μαθητές του ένα διαφορετικό δημιουργικό απόγευμα, συνδυάζοντας μια εκπαιδευτική επίσκεψη και μια εκδήλωση συμπαράστασης στο ίδρυμα «Στέγη».

Αρχικά καθηγητές και μαθητές επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας στο Κουρσούμ Τζαμί μένοντας ενθουσιασμένοι από τα εκθέματα του κ Κοτσανά και θαυμάζοντας την εφευρετικότητα   των προγόνων μας.

Εν συνεχεία όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να επισκεφτούνε το περίπτερο του ιδρύματος «Στέγη», καθώς το σχολείο μας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius θα συνεργαστεί με το ίδρυμα στοχεύοντας στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των  μαθητών και των καθηγητών απέναντι στα ΑΜΕΑ. Αφού  θαυμάσανε  τα έργα των παιδιών, που με μεγάλη περηφάνια τους τα παρουσίασαν, εκπαιδευτικοί  και μαθητές κάνανε  τις αγορές τους και επιλέξανε δώρα για τις γιορτινές μέρες, ενισχύοντας κατ αυτόν τον τρόπο το ίδρυμα που στη δύσκολη οικονομική συγκυρία αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων.

PC120031

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι οι μαθητές του σχολείου μας -εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους και μαστιζόμενοι και οι ίδιοι από την οικονομική δυσπραγία της εποχής – έδειξαν για μια ακόμη φορά την ευαισθησία τους, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και ρούχα τα οποία και παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό. Τις προσεχείς μέρες ο Ερυθρός Σταυρός συνεχίζοντας το κοινωνικό του έργο θα διανείμει αυτά τα είδη σε συνανθρώπους μας  που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου νιώθοντας περήφανος για τους μαθητές του, τους ευχαριστεί που με την παρότρυνση των καθηγητών τους συνέβαλαν στο να δείξει το σχολείο μας το κοινωνικό του πρόσωπο και την ευαισθησία που το διακρίνει για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

 

 

 

 

.