Το «Elenxis» φέρνει ελέγχους σε 1.747 επαγγελματίες

eforia-ypotheseis-660

Ειδικούς ελέγχους σε 1.747 φυσικά πρόσωπα, θα πραγματοποιήσει εκ νέου η Εφορία σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «6 ημέρες», ανάμεσα στα ονόματα βρίσκονται πρώην αρχηγός κόμματος, πρώην υπουργοί, πρώην και νυν βουλευτές, δημοσιογράφοι, εφοπλιστές, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί και επιχειρηματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων δραστηριοποιούνται σε μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα, στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη αλλά και στα Τρίκαλα όπως και σε όλες σχεδόν  τις επαρχιακές πόλεις.

Τα φυσικά πρόσωπα είχαν εντοπιστεί από το «Πρόγραμμα υλοποίησης του σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής 2010 – 2011», με τη βοήθεια του συστήματος «Elenxis» και για τις ανάγκες των ελέγχων συγκροτήθηκαν 32 ειδικά συνεργεία. Ωστόσο, οι διασταυρώσεις προχώρησαν με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ προβλήματα στη διαδικασία δημιούργησε η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για μεταφορά των ελέγχων σε όλες τις ανοικτές υποθέσεις στα διαπεριφεριακά ελεγκτικά κέντρα, ενέργεια που… «μηδενίζει» τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.


Από την δημοσιοποίηση της λίστας των ονομάτων ήδη έχουν εμφανιστεί οι πρώτες αντιδράσεις από αρκετούς  επαγγελματίες αφού όπως υποστηρίζουν δεν μπορούν να ενοχοποιούνται επειδή βρίσκονται σε λίστες έλεγχου, και πολύ περισσότερο όταν σε  αρκετούς  ελέγχους δεν έχουν προκύψει ευρήματα.

 

 

zougla.gr

 

 

.