Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων δίπλα στις Ιρανές και τους Ιρανούς

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων εξέδωσε ψήφισμα για τα γεγονότα στο Ιράν. Γεγονότα που ξέσπασαν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, πυροδοτώντας αντιδράσεις από πολίτες του Ιράν, με καταγγελίες για νεκρούς/ες.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2022 και αφορά στον «αποτροπιασμό του (Δημοτικού Συμβουλίου) για την ωμή άσκηση βίας κατά των γυναικών, που φτάνει ως την δολοφονία από τις δυνάμεις καταστολής του ιρανικού καθεστώτος».
Ετσι το Σώμα:
– Καταδικάζει κάθετα και απερίφραστα κάθε προσβολή και αυθαίρετη καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικά των δικαιωμάτων των γυναικών να επιλέγουν τον τρόπο ζωής και ενδυμασίας.

– Καταγγέλλει την στυγνή δολοφονία δεκάδων Ιρανών πολιτών ανδρών και γυναικών που εκφράζουν την αντίθεσή τους προς τον θρησκευτικό φανατισμό του Ιράν.

– Εναντιώνεται δριμύτατα προς την κάθε μορφής τρομοκρατία και τον υποκριτικό «σεβασμό των ηθών» που προέρχονται από το επίσημο Ιρανικό κράτος και από κάθε αυθαίρετο όργανο της δικτατορικής εξουσίας.

Συν τοις άλλοις, οι δημοτικοί σύμβουλο Τρικκαίων δηλώνουν « τη ρητή και κάθετη αντίθεσή του προς τον θρησκευτικό φανατισμό, σκοταδισμό και υποκριτικό ηθικισμό του ιρανικού καθεστώτος».

Το Συμβούλιο, δε, «Καλεί την κοινωνία να καταδικάσει τις δολοφονίες των γυναικών στο Ιράν και να απαιτήσει να αντιμετωπίζονται ως ανθρώπινες οντότητες άξιες σεβασμού και αξιοπρέπειας.

Στέκεται δίπλα στις γυναίκες και τους άνδρες του Ιράν που αντιστέκονται και παλεύουν για τα αναφαίρετα πανανθρώπινα δικαιώματα Ζωής, Ελευθερίας, Αυτοδιάθεσης και Δικαιοσύνης».