Όλα έτοιμα για το ποδηλατικό σιρκουί με την ονομασία «GP TRIKALON»

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων συνδιοργανώνει με τον Δήμο Τρικκαίων για ακόμη μια φορά ποδηλατικούς αγώνες στην πόλη μας. Στόχος είναι η ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας αλλά και η βελτίωση της αστικής ποδηλασίας στα Τρίκαλα.

Αυτό το ποδηλατικό σιρκουί έχει την ονομασία «GP TRIKALON» και θα διεξαχθεί στην οδό Σκοπέλου (ο δρόμος προς Καρυές). Απευθύνεται κυρίως στις μικρές αγωνιστικές κατηγορίες. Επίσης στον αγώνα μπορούν συμμετέχουν και παιδιά δημοτικών και γυμνασίων που δεν έχουν αγωνιστικό ποδηλατικό δελτίο.

Η συμμετοχή για τους μαθητές είναι δωρεάν και μπορούν να συμμετέχουν με όποιο ποδήλατο έχουν. Βασική υποχρέωση είναι να φοράνε κράνος. Στους αγώνες οι μαθητές θα χωριστούν σε τρία γκρουπ: Α) 1η 2η 3η δημοτικού. Β) 4η 5η 6η δημοτικού. Γ) Γυμνάσιο.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡOΜOY

Ο Π.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 διοργανώνει διασυλλογικούς αγώνες τύπου πίστας (αγώνας με αποκλεισμό) με την ονομασία «GP ΤΡΙΚΑΛΩΝ», για τις παρακάτω κατηγορίες: Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων, Μίνι Μεγάλα (Αγόρια, και Κορίτσια), Μίνι Μικρά (Αγόρια, και Κορίτσια).

Στις κατηγορίες Μίνι ο αγώνας θα είναι

criterium και όχι με αποκλεισμό. Μετά το τέλος των αγώνων στις αγωνιστικές κατηγορίες, θα διοργανωθούν και σχολικοί αγώνες για παιδιά δημοτικών και γυμνασίων που δεν έχουν αγωνιστικό

δελτίο ποδηλασίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ :

Αγώνας criterium:

11:00’ Μίνι μικρά 8,2 km (7 στροφές)

11:25’ Μίνι μεγάλα 10,5 km (9 στροφές)

Αγώνες με αποκλεισμό:

12:00’ Παμπαίδες

12:01’ Πανκορασίδες (απόσταση έως 12km )

12:30’ Παίδες (απόσταση έως 20 km)

12:31’ Κορασίδες (απόσταση έως 16km).

Σχολικοί αγώνες ταχύτητας μιας στροφής 1200 μέτρα

13:15’ Αγώνας δημοτικών σχολείων (1η 2η 3η τάξη)

13:30’ Αγώνας δημοτικών σχολείων (4η 5η 6η τάξη)

13:45’ Αγώνας γυμνασίων (1η 2η 3η τάξη)

14:15’ Απονομές

Οι τελικές αποστάσεις ανά κατηγορία καθώς και οι τελικές συμπτύξεις

κατηγοριών, θα εξαρτηθούν από τις συμμετοχές ανά κατηγορία και θα

ανακοινωθούν στο τεχνικό συνέδριο από τον αλυτάρχη του αγώνα.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Κυκλική επίπεδη διαδρομή, 1200 μέτρα η κάθε στροφή (συνημμένα χάρτης)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν Κάρτα υγείας και αγωνιστικό δελτίο για το 2022.

Για τους σχολικούς αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε παιδί που πηγαίνει δημοτικό ή γυμνάσιο σε οποιοδήποτε σχολείο. Βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του είναι η παρουσία και η έγγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα. Επίσης τους σχολικούς αγώνες η συμμετοχή επιτρέπεται με οποιονδήποτε τύπο

ποδηλάτου (ΜΤΒ, ΒΜΧ, ΚΟΥΡΣΑΚΙ κλπ). Η χρήση ποδηλατικού κράνους είναι απαραίτητη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για διευκόλυνση των διοργανωτών παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο email: podilasiatrikalon@yahoo.gr μέχρι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Για τους σχολικούς αγώνες στο email να δηλώνετε: όνομα επώνυμο, τάξη, σχολείο, έτος γέννησης και όνομα κηδεμόνα.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στους σχολικούς αγώνες η συμμετοχή τους είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Για τις αγωνιστικές κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων, και Μίνι (Μεγάλα – Μικρά, αγόρια – κορίτσια) θα υπάρχει παράβολο 5,- ευρώ για κάθε αθλητή – αθλήτρια ανεξαρτήτου κατηγορίας. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνεται συγκεντρωτικά ανά σωματείο στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου:

IBAN: GR5101104770000047700482913 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δικαιούχος: Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Στην οδό Σκοπέλου (είναι ο δρόμος όπου γίνετε κάθε χρόνο το παζάρι των Τρικάλων). Θα σταλούν οδηγίες για εύκολη πρόσβαση στον χώρο του αγώνα. Η γραμματεία θα λειτουργεί την ημέρα των αγώνων από τις 9:30΄.

Δείτε την περιοχή του αγώνα:

https://www.google.com/maps/@39.53782,21.77342,1082m/data=!3m1!1e3

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: 10:15’ στον χώρο της γραμματείας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ. Αγώνας τύπου πίστας: Η Αγωνόδικος επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τις μέγιστες αποστάσεις και τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά κατηγορία θα αποφασίσει πόσοι ποδηλάτες θα αποχωρούν σε κάθε γύρο αγώνα. Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ο αγώνας θα ουδετεροποιείται για μια στροφή, μέχρι να επανέλθουν στην θέση τους οι ποδηλάτες που εμπλέκονται στο ατύχημα.

Αγώνας criterium: Για τους αγώνες κατηγοριών Μίνι, ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμειναν πίσω και πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα, με υπόδειξη της Αγωνοδίκου επιτροπής. Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η Αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να

αποκλείονται. (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021)

ΖΩΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Θα παρέχεται από σταθερό σημείο, στην

προκαθορισμένη περιοχή. Ο ποδηλάτης έχει δικαίωμα ουδετεροποίησης για έναν (1) γύρο. Μετά την ουδετεροποίηση, ο ποδηλάτης θα ξαναμπεί στην θέση που ήταν πριν το ατύχημα. Προσοχή: Δεν θα ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στις δύο (2) τελευταίες στροφές κάθε αγώνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Σε όλες τις κατηγορίες που θα συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό συμμετεχόντων βάση κανονισμού ΕΟΠ θα απονεμηθούν, στον 1ο νικητή κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο, δίπλωμα, στον 3ο χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα και στους 4ο, 5ο και 6ο δίπλωμα.

Στους σχολικούς αγώνες θα υπάρξει βράβευση για όλα τα παιδιά.

ΑΘΛΟΘΕΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Δήμος Τρικκαίων

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Στον χώρο τερματισμού, στις 14:15’

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός

Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα οριστεί από την Ε.Ο.Ποδηλασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Ταμανάκιας Μιχάλης 6989154306 – 6937297095.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και

τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

Ο διοργανωτής Σύλλογος δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν φθορά ή κλοπή αθλητικού υλικού ή ατυχήματος. Ο διοργανωτής έχει την ευθύνη για ιατρική κάλυψη (παρουσία ιατρού και ασθενοφόρου) καθώς και για τεχνικά θέματα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνοδίκης Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης της.

Στους αγώνες θα εφαρμοστεί το εν ισχύ υγειονομικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π, κατά της πανδημίας Covid-19.

Χάρτης διαδρομής – υψομετρικά:

Ο αγώνας διεξάγεται σε μια ευθεία, χωρίς υψομετρικές διαφορές του εδάφους.

   Μεγάλοι χορηγοί:

ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (Ποδηλατικό Κατάστημα Λάρισας)

ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΛΙΝ (αφοί Κουτσιβέτα)

ΚΗΠΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ (ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ)

ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ (Αγροτικά μηχανήματα & εργαλεία)

ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Τεχνική Εταιρία)

Μικροί χορηγοί:

PROMIST (Ασφάλειες)

ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Ολυμπιονίκης Ποδηλασίας)

3G (Ψηφιακές Εκτυπώσεις)

LA FARM (Γαλακτοκομικά)

ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Φαρμακείο) 

FAME Lab  (Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας).