Το «Χαμόγελο του παιδιού» στα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ

Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ, στη προσπάθεια τους να βρίσκονται δίπλα στους γονείς και τα παιδιά, διοργάνωσαν με τη πολύτιμη συμβολή από το «Χαμόγελο του παιδιού» δύο ενημερωτικές ημερίδες, αντίστοιχα σε γονείς και παιδιά.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 και ώρες 17:30-19:30 στη δομή της Βασ. Τσιτσάνη και αφορούσε τα παιδιά, τα οποία με κριτήριο την ηλικιακή ομάδα, ενημερώθηκαν αντίστοιχα :

  • 1η ηλικιακή ομάδα (Νήπια έως και Γ Δημοτικού ) «Δικαιώματα του παιδιού»

  • 2η ηλικιακή ομάδα (Δ-Ε-ΣΤ Δημοτικού) «Κακοποίηση και παραμέληση ανηλίκου»

Όλα τα παιδιά και χαιρόμαστε πολύ για αυτό, ενημερώθηκαν και συγκράτησαν στο μυαλό τους τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 1056, όπως επίσης και πολλές άλλες σημαντικές πληροφορίες για τα δικαιώματα τους στην υγεία, την ασφάλεια, την αγάπη, τη μόρφωση, τη διασκέδαση κ.α.

Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου και αφορούσε τους γονείς και κηδεμόνες. Η θεματολογία της ενημέρωσης ήταν «Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση». Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και ταυτόχρονα να εκφράσουν τις απορίες τους σε ένα πανέμορφο κλίμα ομαδικότητας και αλληλεπίδρασης που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε αυτούς και την εισηγήτρια μας ,την κα Παΐλα Ανθή, ψυχολόγο από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ευχαριστούμε θερμά την κα Παΐλα για την κατατοπιστική, απόλυτα κατανοητή και πλήρη ενημέρωση της περί του θέματος.

Από τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ