Το 5ο Γυμνάσιο τίμησε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού «Άλμα στο Μέλλον – Άλμα στη Ζωή»

Την Παρασκευή  9 Οκτωβρίου 2026, το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετείχε στον εορτασμό της 13ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με τη διοργάνωση αθλητικών δράσεων στο Αθλητικό Πάρκο Αγίου Γεωργίου. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κ. Ιωάννη Καρανίκα, κ. Αθανασίου Μπουλογιώργου και την πολύτιμη στήριξη όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να αθληθούν, να συνεργαστούν και να απολαύσουν τη χαρά της συμμετοχής.

Η έναρξη των δράσεων δόθηκε με τα δυναμικά συνθήματα «Άλμα στο Μέλλον» και «Άλμα στη Ζωή», τα οποία αποτέλεσαν το μήνυμα της ημέρας, αναδεικνύοντας τη σημασία της άσκησης, της ευεξίας, της προσπάθειας και της αισιοδοξίας.

Αρχικά, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν γύρους γρήγορου βαδίσματος στον στίβο με ταρτάν, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις αθλητικές δραστηριότητες που ακολούθησαν. Στη συνέχεια, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο άλμα σε μήκος, με τις επιδόσεις τους να καταγράφονται, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να θέσουν προσωπικούς στόχους και να αναγνωρίσουν την αξία της προσπάθειας και της βελτίωσης.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, όπως ποδόσφαιρο, βόλεϊ, πινγκ πονγκ και τένις. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή, την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα, τα παιδιά βίωσαν τον αθλητισμό ως μια ευχάριστη εμπειρία που προάγει τη συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και την αποδοχή.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε, επίσης, στην ευαισθητοποίηση και την έκφραση συμπαράστασης προς τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Με μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης, η σχολική κοινότητα ανέδειξε τη σημασία της ανθρωπιάς, της ενημέρωσης και της κοινωνικής ευαισθησίας, υπενθυμίζοντας ότι η φροντίδα για τη ζωή και τον άνθρωπο αποτελεί υπόθεση όλων μας.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και ικανοποίησης. Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στο σχολείο γεμάτοι εμπειρίες, έχοντας αποκομίσει πολύτιμα μηνύματα για τη σημασία της άσκησης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της ισότιμης συμμετοχής.

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων  συνεχίζει να στηρίζει δράσεις που καλλιεργούν την αγάπη για τον αθλητισμό και προάγουν ένα σχολείο ανοιχτό, συμπεριληπτικό και ανθρώπινο, όπου κάθε παιδί έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει, να εξελίσσεται και να χαίρεται τη ζωή.

Γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία, συνεργασία, σεβασμός και ζωή!