Το 2ο Σ.Δ.Ε Τρικάλων και η Ρομποτική

Το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Φυλακών Τρικάλων συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής ΡομποτικήςΤρικάλων το οποίο διεξήχθη στις 4/12/2018 στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕ.Λ .

Οι εκπαιδευόμενοι δέχτηκανμειδιαίτεροενθουσιασμό να πάρουνμέροςστο Φεστιβάλ και εργάστηκαν με μεγάλο ζήλο. Μετην καθοδήγηση του Υπευθύνου ΚΕ.ΠΛΗΝΕ.Τ.Τρικάλωνκου Λεωνίδα Μποντίλα,ο οποίος επισκέφτηκε το σχολείο μας,ήρθαν σε επαφή με τη χρήση του εκπαιδευτικού πακέτου ρομποτικής LEGOMindStormsEV3.Αρχικάσυναρμολογήθηκε το ρομποτικό όχημακαι στη συνέχεια πραγματοποιήθηκεη διαδικασίαπρογραμματισμούτου στην αντίστοιχη πλατφόρμα, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το έργο που παρουσιάστηκε ήταν πίστα αγώνωνF1, συγκεκριμένα η πίστα της Μαλαισίας στην Κουάλα Λουμπούρ. Η πίστα, διαστάσεων 2.00 x 1.40 m, ήταναπό πλαστικό ύφασμαστο οποίο ζωγραφίστηκε η διαδρομή με μαύρο χρώμα καθώς και χώροι πρασίνου και τοποθετήθηκαν δέντρα και θεατέςκατασκευασμένα από χαρτόνι. Το ρομπότακολούθησε την προγραμματιζόμενηδιαδρομή, παρέκαμπτε το εμπόδιο που τοποθετήθηκε, μετά συνέχισε την πορεία του,ενώ στη γραμμή του τέρματοςέκανε ελιγμούς παρκαρίσματος. Η επίδειξη ολοκληρώθηκε με μια εντυπωσιακή κίνηση του ρομποτικού οχήματος, μια γρήγορηστροφή 180 μοιρών και κατάληξη με μεγάληταχύτητα στο σημείοτης πίσταςόπου αναγραφόταν το όνομα του σχολείουμας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Μποντίλα Λεωνίδα, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του 2ου Σ.Δ.Ε. κα Τρικαλιώτη Αθανασία, τη Διευθύντρια του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων κα Λύτσιου Μαρία, την εκπαιδεύτρια Πολιτισμικής και Εικαστικής Αγωγής κα Μπρέντα Μαρία καθώς και όλους του συναδέλφους του 2ου Σ.Δ.Ε.

Η Συντονίστρια Καθηγήτρια Πληροφορικής

Δημοπούλου Ζώη