ΔΑΣ: Τολμάνε να κουνάνε το δάκτυλο αυτοί που πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη

Το προγραμματισμένο Συνέδριο του Εργατικού κέντρου αναβλήθηκε για τους λόγους που μόνο η διορισμένη προσωρινή διοίκηση γνωρίζει. Την ώρα που οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ ήταν παρόντες στην ώρα τους για την διεξαγωγή του Συνεδρίου πληροφορηθήκαμε την αναβολή του , μέσω ανακοίνωσης,  που μετά βίας ανιχνεύσαμε από τοπική ιστοσελίδα.

Η προσωρινή διοίκηση δεν εμφανίστηκε πουθενά!

Έστειλαν σαν τους λαγούς ανακοίνωση στα ΜΜΕ ότι φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα! Το μόνο που πραγματικά φοβούνται είναι η καταδίκη από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους αντιπροσώπους που τους περίμεναν για ακόμα μια φορά έξω από το Εργατικό Κέντρο. Προσπαθούν απλά να κερδίσουν χρόνο για να κουκουλώσουν με όλα τα μέσα την νοθεία τους.

Η σαπίλα τους βρωμάει όσο και το κτήριο του εργατικού κέντρου και οι αίθουσες των γραφείων τους που αναδύουν την μούχλα της εγκατάλειψης.

Ευθύνη δεν έχουμε όλοι! Ευθύνη έχουν οι παρατάξεις τους που τόσο χρόνια σπέρνουν την διάλυση του εργατικού κινήματος.

Για ακόμα μια φορά δεν κάνουμε πίσω. Θα είμαστε μπροστά για να γίνει πραγματικό συνέδριο στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Με τα πρόσωπα μας καθαρά και τους αντιπροσώπους μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους των Τρικάλων που έχουν συμφέρον από ένα Εργατικό Κέντρο που θα λειτουργεί και θα μπαίνει μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα των εργαζομένων. 

Το προηγούμενο διάστημα με την αγωνιστική μας παρέμβαση αποτρέψαμε δύο φορές τη διεξαγωγή ενός νόθου συνεδρίου στο ΕΚΤ,  που μεθοδεύανε οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η συνεχής  αποφασιστική μας παρέμβαση, ακύρωσε τις μεθοδεύσεις της προσωρινής  διορισμένης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων (παρατάξεις ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ ) για να κουκουλωθεί η νοθεία που έχουν μαγειρέψει.

Κάτω από τη συνεχή μας πίεση για έλεγχο στις αρχαιρεσίες και τα μητρώα των σωματείων , που την εκφράσαμε με τις κινητοποιήσεις έξω από το εργατικό κέντρο, με την απαίτηση μας να συναντηθούμε με την προσωρινή διοίκηση και να μας δείξει στοιχεία από τον έλεγχο , με την παρέμβαση που κάναμε στο δικηγορικό σύλλογο Τρικάλων κλπ , παρά τα εμπόδια που μας έβαζαν τόσο οι κρατικοί μηχανισμοί όσο και η διορισμένοι διοίκηση  , διαπιστώθηκε πιο καθαρά η τεράστια νοθεία τους.

Η προσωρινή διοίκηση όλους αυτούς τους μήνες  παρόλο που η απόφαση των δικαστηρίων  τους όριζε αρμόδιους για την εκκαθάριση των μητρώων των σωματείων δεν έπραξε απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα, με τη συνεπή παρέμβαση της ΔΑΣ βγήκαν περισσότερα άπλυτα στη φόρα.

Ο φόβος τους να μην εκτεθούν ανεπανόρθωτα ήταν τελικά το κίνητρό τους για να ματαιώσουν ακόμα μια φορά το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου. Όλα τα υπόλοιπα που καταλογίζουν στην ανακοίνωση τους είναι προφάσεις εν αμαρτίες.

Οι εξελίξεις στο Ε.Κ.Τ. αποδεικνύουν περίτρανα τη «σαπίλα» το «ποιόν»  των εκπροσώπων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που για χρόνια κάθονται στον σβέρκο των εργαζομένων.

Απαιτούμε:

►Διενέργεια καθαρού  συνεδρίου απαλλαγμένο από νόθους αντιπροσώπους

► Έλεγχο νομιμότητας των αρχαιρεσιών και διαδικασιών των σωματείων

► Εκκαθάριση του μητρώου του ΕΚΝΤ

► Διενέργεια εκ νέου εκλογών στα σωματεία που διαπιστώνεται νοθεία

Αγωνιζόμαστε για Εργατικό Κέντρο Τρικάλων στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχος των κυβερνήσεων και των αφεντικών.