Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στο Φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε για δεύτερη χρονιά, το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο μαθητικό φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;», που συνδιοργάνωσαν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. 260 μαθητές και μαθήτριες από 9 σχολεία των Τρικάλων και της Καρδίτσας παρουσίασαν δρώμενα παραστατικών τεχνών και εκθέσεις.

Οι μαθητές του 1ου τμήματος της Α΄ τάξης και οι πρόσφυγες μαθητές του τμήματος υποδοχής που λειτουργεί στο 1ο ΕΠΑΛ μαζί με την καθηγήτριά τους κα. Δώρα Φαλαγκάρα, συνεργάστηκανγια τη διερεύνηση θεμελιωδών ερωτημάτων, όπως «Ποιος είμαι εγώ;», «Ποιος είναι ο άλλος;», «Από πού ερχόμαστε;», «Πού συναντιόμαστε;», και αποτύπωσαν τις σκέψεις τους καλλιτεχνικά σε κολάζ, με τίτλο «Το σπίτι μου είναι και σπίτι σου» και «Τι μας ενώνει;».

Επιπλέον, κατασκεύασαν, με τη βοήθεια της κ. ΜαρίαΤάχουκαι της κ. Αντωνέλλας Χήρα, δύο κούκλες από εφημερίδα, τον Δώρο και τη Λάουρα, δύο ανθρώπους από διαφορετικούς κόσμους, που συναντήθηκαν τυχαία, χάρη στη μουσική και τον χορό.

Τα προγράμματα που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συνεχίζονται με νέες δράσεις που θα παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον.