Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων σε εικονική συνάντηση στη Ρουμανία

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 5η συνάντηση των εταιρικών σχολείων στην οποία συμμετείχε το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «SOS-Sustain_our_Souls» από 3-5 Μαρτίου 2021.

Η 5η συνάντηση των εταιρικών σχολείων είχε προγραμματιστεί την ίδια χρονικά περίοδο πέρσι, αλλά λόγω της πανδημίας του Covid-19 ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Φέτος, και σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και σε αυτή δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερους μαθητές και καθηγητές να συμμετάσχουν.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, εκτός απότο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, το Drei-Burgen-Schuleαπό το Φέλσμπεργκτης Γερμανίας, το IESTerradοXallasαπό τη Σάντα Κόμπατης Ισπανίας, το Istitutod’IstruzioneSecondariaSuperiore “AugustoRighi” από τον Τάραντα της Ιταλίας, το XLIILiceumOgolnoksztalcaceαπό την Κρακοβία της Πολωνίας και το LiceumdeArte“IonelPerlea” από τη Σλομποζία της Ρουμανίας.

Το πρόγραμμα αφορά τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, την ανάδειξη της αξίας του τόπου διαβίωσης και τη δημιουργία ενός μαθησιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, με τη χρήση των κατάλληλων διδακτικών μεθόδων και κυρίως υπαίθριων δραστηριοτήτων και εργαστηρίων.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε μια σειρά από διαδικτυακές δραστηριότητες και εργαστήρια,που οργάνωσε το σχολείο της Ρουμανίας και κατεύθυνε η υπεύθυνη του προγράμματος κα. Nicoleta Militaru με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο.

Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες και με την βοήθεια διάφορων διαδικτυακών εργαλείων παρουσίασαν τις εργασίες τους που αφορούσαν τη λογοτεχνία, τις τέχνες, και τα ομαδικά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν γνωστοί συγγραφείς και ζωγράφοι, διαβάστηκαν ποιήματα στη μητρική γλώσσα των συμμετεχόντων και προβλήθηκαν βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές για ομαδικά παιχνίδια που παίζονταν παλιότερα. Επίσης οι μαθητές, σε μικτές εθνικά ομάδες, πήραν μέρος σε μια σειρά από διασκεδαστικά παιχνίδια και  κουίζ και δημιούργησαν τα δικά τους ποιήματα με θέμα τη φύση.

Σε αυτή την διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν καθημερινά πάνω από 100 άτομα, ενώ από το1οΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχαν 20 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί.