Το 100% αγγίζει η πληρότητα στα ξενοδοχεία των Τρικάλων για την περίοδο των γιορτών

Για άλλη μια φορά και παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν, τα Τρίκαλα αναδεικνύονται ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του χειμώνα, κρατώντας επάξια τον τίτλο της πρωτεύουσας των Χριστουγέννων.

Αν και ακόμα η διεξαγωγή του φετινού «Μύλου των Ξωτικών» δεν είναι σίγουρη, εντούτοις η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα καταλύματα των Τρικάλων, αγγίζει αυτή την στιγμή σχεδόν το απόλυτο, φτάνοντας στο 100%.

Όπως δήλωσε στο trikalaIN.gr o Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων επισιτισμού και ύπνου Γιώργος Ανδριόπουλος, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από κάθε μέρος της Ελλάδας, να έρθουν επισκέπτες (κυρίως οικογένειες) για να περάσουν τις γιορτές των Χριστούγεννων και της Πρωτοχρονιάς στα Τρίκαλα. Σίγουρα ο «Μύλος των Ξωτικών» είναι ένα μεγάλο δέλεαρ για όλους αυτούς τους επισκέπτες, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Πολλοί επιλέγουν τα Τρίκαλα και για τα Μετέωρα, την Ελάτη, το Περτούλι και όλο τον ορεινό όγκο, τη λίμνη Πλαστήρα κλπ.

Ο Πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων πρόσθεσε πως αν ακυρωθεί ο φετινός Μύλος, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, τότε ίσως ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου να ακυρώσει την κράτηση του, γεγονός που θα επιφέρει βαρύ πλήγμα όχι μόνο στα ξενοδοχεία, αλλά και σε όλη την τοπική αγορά, αφού μια σειρά από επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, φαστ φουντ, μπαράκια κλπ.), στηρίζουν μεγάλο μέρος του τζίρους τους στις 40 περίπου μέρες λειτουργία του μύλου.

Παρόμοια εικόνα, με πληρότητα που κυμαίνεται μέχρι στιγμής από το 75-95% ανάλογα με την περίπτωση, ισχύει και για τα ξενοδοχεία και καταλύματα της Καλαμπάκας και του ορεινού όγκου.