«Γόρδιος δεσμός» για την δημοτική αρχή Παπαστεργίου ο φετινός «Μύλος των Ξωτικών»

Ναι μεν αλλά….Κάπως έτσι σκέφτεται ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και οι επιτελείς του, όσον αφορά την διεξαγωγή του φετινού «Μύλου των Ξωτικών», καθώς σύμφωνα με τα παρόντα υγειονομικά δεδομένα, εξελίσσεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Σίγουρα επιθυμία και προτεραιότητα της δημοτικής αρχής Παπαστεργίου είναι η διεξαγωγή του μύλου, εξ ου και οι πολλές προετοιμασίες που γίνονται εδώ και καιρό στο πάρκο Ματσόπουλου, από την άλλη όμως τίθενται εύλογα αμείλικτα ερωτήματα για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, που προς το παρόν δεν μπορεί να τα απαντήσει κανένας μα κανένας.

Από την μια ο Παπαστεργίου έχει να σκεφτεί ποιο θα είναι το μέλλον του μύλου, σε περίπτωση που αναβληθεί και πάλι φέτος για δεύτερη φορά, έχει να σκεφτεί το πλήγμα που θα επιφέρει στη δημοσιότητα και την αύρα της πόλης  η μη διεξαγωγή του, έχει να σκεφτεί τα διαφυγόντα κέρδη από την τοπική αγορά και τα εκατοντάδες Τρικαλινά καταστήματα που θα χάσουν σημαντικό μέρος του τζίρου τους και από την άλλη βέβαια δεν μπορεί να παραβλέψει πως η περιοχή μας έχει περάσει στο «βαθύ κόκκινο» από τα πολλά κρούσματα, αλλά και τις συνεχείς συστάσεις των γιατρών πώς αν τελικά  γίνει ο «Μύλος», τότε είναι που να περιμένουμε τα χειρότερα.

Τα σκέφτεται πολύ σοβαρά όλα αυτά μέσα στο μυαλό του ο Παπαστεργίου, γι΄αυτό και χθες συγκάλεσε έκταση σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους του στο Δημαρχείο, για να τους εκφράσει τις σκέψεις και τους φόβους του, αλλά και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις επί του θέματος.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια για να πάρει τις τελικές της αποφάσεις, σύμφωνα πάντα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρχουν στα τέλη του Νοέμβρη. «Γόρδιος δεσμός» για τον Παπαστεργίου που ξέρει από δύσκολα ο φετινός μύλος, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως στο τέλος όποια απόφαση και να πάρει, οφείλουμε όλοι ως κοινωνία να την ακολουθήσουμε!