Τμήμα υγείας ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Συμμετέχουμε στις δράσεις στις 7 Απριλίου για την παγκόσμια μέρα της Υγείας

Το τμήμα υγείας ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων και η ομ. ΣΥΡΙΖΑ νοσοκομείου στα πλαίσια του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και συμμετέχει στην ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ την Τρίτη 7 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση στις 11.00 π.μ.

Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. · Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. · ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς. Θωράκιση τώρα του Δημόσιου συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού Καμία οικονομική ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά επαγγέλματα Η πανδημία COVID-19 βρίσκεται διεθνώς σε πλήρη εξέλιξη και είναι σαφές πως καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπισή της είναι η σημαντική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Σε μια τέτοια κατεύθυνση όλος ο χώρος της υγείας βομβαρδίζει την κυβέρνηση με συγκεκριμένα αιτήματα, προτάσεις και μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας του λαού και για να νικηθεί ο κορονοϊός.

Η κυβέρνηση όμως μέχρι τώρα έχει λάβει αποκλειστικά και μόνο μέτρα περιοριστικά γενικής και οριζόντιας καραντίνας των πολιτών για αποφυγή της ταχείας μετάδοσης του ιού. Τώρα χειροκροτεί και ευχαριστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο πριν λίγο καιρό πρόβαλε ως αναποτελεσματικό για να μας προβάλει την αναγκαιότητα ιδιωτικών συστημάτων υγείας, έχοντας έτοιμα σχέδια για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της υγείας. Συνολικά επιχειρείται η πλήρης αποποίηση των πολιτικών ευθυνών, τόσο για τη διαχείριση της κατάστασης, όσο και για τη διαχρονική αποψίλωση του δημόσιου συστήματος υγείας, για αυτό και γίνεται προσπάθεια μετάθεσης στην ατομική ευθύνη κάθε πολίτη σχετικά με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που αγνοεί τις προτάσεις των υγειονομικών και έχει κάνει πολύ λίγα με την προσθήκη μέτρων διευθέτησης και αναδιάταξης των υπαρχόντων δομών υγείας, προσωπικού και εξοπλισμού, ενισχύει οικονομικά τις ιδιωτικές κλινικές. Με βάση υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι κ. Σταϊκούρας και Κικίλιας δίνονται σε πρώτη φάση 30 εκ. ευρώ στα ιδιωτικά εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό! Ταυτόχρονα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αυξάνεται η αποζημίωση που δίνει ο ΕΟΠΥΥ στους κλινικάρχες των ιδιωτικών κλινικών για τη διάθεση κρεβατιών ΜΕΘ.

Από 800 ευρώ, το ποσό που θα πληρώνει το Δημόσιο σαν «ενοίκιο» πάει στα 1.600 ευρώ τη μέρα! Η κυβέρνηση να κάνει τώρα αποδεκτά τα αιτήματα των υγειονομικών για μέτρα ατομικής προστασίας . για ενίσχυση του ΕΣΥ με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό, για τη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ, για την επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών και υπηρεσιών του ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ.