“Της κακομοίρας” στην Φυλακή Τρικάλων

   000445

 Και ξαφνικά, να ακούγεται το κουδούνι ενός ποδήλατου  και μουσική!

https://www.youtube.com/watch?v=sOM8oeeTP38

     Και μετά ,στο βάθος, να ξεπροβάλλει ο  Ζήκος πάνω στο   ποδήλατό του ενώ μπροστά σου ανοίγει η αυλαία και εμφανίζεται ένα εξαιρετικό σκηνικό με μπακάλικο εποχής προκαλώντας τον ενθουσιασμό και τα χειροκροτήματα των θεατών.

Πού έγιναν όλα αυτά; Μα στο «θέατρο» της Φυλακής από τη θεατρική ομάδα του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας .

        Ηταν μία ακόμα παράσταση , μέσα στα τα τέσσερα χρόνια της σύστασής της ομάδας. Μια παράσταση  μέσα σε ένα ιδιαίτερο χώρο, μια παράσταση που τα πλέον απλά και αυτονόητα για «έξω», εδώ είναι πολλές φορές ανυπέρβλητα, μια παράσταση που θα ζήλευαν πολλές ερασιτεχνικές ομάδες .

  Μαθητές και καθηγητές οι συντελεστές της. Αλλοδαποί οι περισσότεροι μαθητές δεν έμαθαν απλά το ρόλο τους αλλά  έπαιξαν με κέφι αλλά και σοβαρότητα σκορπίζοντας γέλιο αλλά και συγκίνηση συνάμα.

00000447

   Ενας ερωτευμένος Ζήκος (Tommi) , που αν ζούσε σήμερα ο Χατζηχρήστος θα τον συνέχαιρε, σε απολαυστικές ατάκες και διαλόγους με τον κυρ Παντελή  (GentjanR.)και με τον Κίτσο  (ClaudianB.), που σε πολλές σκηνές μόνο στο μπόϊ διέφερε από τον Ρίζο.

  Μια απολαυστική προξενήτρα ήταν ο AlbertC. που έπαιξε – χωρίς κανένα κόμπλεξ, ιδιαίτερα λόγω τόπου- το ρόλο της κυρά Δέσποινας.

Ανετες-ύστερα από εμπειρία τόσων χρόνων- οι καθηγήτριες Όλγα Φίλιου και Δώρα Ζορμπά στους ρόλους της Φιφίκας και της Λίτσας αντίστοιχα.

Ευχάριστη έκπληξη η πρωτοεμφανιζόμενη καθηγήτρια Μαρία Ζιώγκου στο ρόλο της Κατερίνας , ενώ το ρόλο του συζύγου της Αντρέα, είχε ο Χριστόφορος Ψ. Με πολλή σοβαρότητα έπαιξαν οι: κυρ Μανώλης (IlyrjanO), Αργύρης (AkanZ.) , κυρ Σωτήρης (Abdul) και Μήτσος (Rubens).

    Περίσσεψε η φαντασία στην επίλυση των προβλημάτων. Πολλά τα μη, αλλά και παντελής έλλειψη χρημάτων. Τα σκηνικά έγιναν από χαρτοκιβώτια του supermarket της φυλακής, τα τραπέζια «ανέβηκαν» από τα κελιά, οι καρέκλες από την εκκλησία, ενώ ο ακούραστος κ. Διονύσης , υπεύθυνος της αποθήκης, μαζί με σωφρονιστικούς υπαλλήλους ανέβαζε κι έστηνε ράφια και διάλεγε ρούχα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των συντελεστών.

     Ταυτόχρονα, για ένα μήνα όλοι οι κρατούμενοι της πτέρυγας συγκέντρωναν άδειες συσκευασίες για να μπουν στα ράφια.

     Ντουλάπες μαμάδων άνοιξαν και καταχωνιασμένες «προίκες» βγήκαν για να συμπληρώσουν το ντεκόρ και τα κοστούμια οδηγώντας στην «απελπισία» τον Αρχιφύλακα και τους συνεργάτες του.

       Εδωσαν την ψυχή τους στην κατασκευή των σκηνικών η καθηγήτρια  Βίλυ Χαδουλίτση  με τους GendjanR. και AdelB.. Πάντα πρόθυμη δίπλα τους η Γεωργία Κούτρα σύμβουλος ψυχολόγος.

Ολόκληρη η ομάδα δούλεψε με κέφι με την καθοδήγηση των καθηγητριών Ολγας Φίλιου , Βίλυς Χαδουλίτση με συντονίστρια την ψυχή του θεατρικού Σοφία Παπαχρήστου η οποία καταφέρνει πάντα να ξεπερνά εμπόδια και δυσκολίες και να εμψυχώνει μαθητές και συνεργάτες επιτυγχάνοντας θαυμάσια αποτελέσματα !

0000450

.