Τηρήθηκε και φέτος το έθιμο του ψησίματος του οβελία στα Τρίκαλα

Με τον καιρό σύμμαχο, μιας και ανήμερα του Πάσχα ξημέρωσε μια υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα, κόντρα στα τερτίπια του καιρού, των τελευταίων ημερών, οι Τρικαλινοί αλλά και οι πολλοί επισκέπτες της περιοχής,τήρησαν και φέτος και με το παραπάνω μάλιστα, το παραδοσιακό έθιμο του ψησίματος του οβελία.

Σε κάθε σπίτι το ψητό αρνάκι ή  κατσικάκι, η παραδοσιακή μαγειρίτσα, το κοκορέτσι, το κεμπάπ, τα κόκκινα αυγά και φυσικά το άφθονο αλκοόλ, είχαν την τιμητική τους, γεγονός που καταδεικνύει περίτρανα, ότι ο Τρικαλινός και γενικότερα ο Έλληνας δεν γνωρίζει από κρίση, όταν πρόκειται για το φαγητό και για να περάσει καλά.

Και του χρόνου με υγεία!