Τηρήθηκε και φέτος το έθιμο από τις μικρές Λαζαρίνες στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Το έθιμο των Λαζαρίνων όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αναβίωσε στο χώρο του Πνευματικού κέντρου Τρικάλων. Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, δεκάδες ήταν και φέτος οι μικρές λαζαρίνες, τα Τρικαλινά κορίτσια που «διαγωνίστηκαν» στην εκδήλωση «Λαζαρίνες 2023», που διοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας -Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων. Μαθήτριες από Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των Τρικάλων, αλλά και μικρότερα σε ηλικία κορίτσια, τραγούδησαν στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, με τις παιδικές χαρούμενες φωνούλες τους το Λαζαριάτικο τραγούδι  «ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα βάγια…».

Μέλη της επιτροπής αξιολόγησης ήταν οι κυρίες Σοφία Αλεστά Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τρικκαίων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Έφη Λεβέντη και Παρασκευή Βότσιου και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΦΛΜΤ Αρετή Αναγνωστιάδη -Μοράκη και Λίτσα Τσιρέπα.

Οι Λαζαρίνες  συμμετείχαν είτε ατομικά, είτε ομαδικά έχοντας καλάθια κατασκευασμένα με φυσικά υλικά και στολισμένα με φυσικά λουλούδια, και τραγουδώντας ένα από τα παραδοσιακά κάλαντα της εορτής Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν παραδοσιακά φιλέματα και ενθύμια συμμετοχής. Θα βραβευθούν τα τρία ωραιότερα καλάθια, τα τρία καλύτερα παραδοσιακά τραγούδια και οι τρεις καλύτερες συνολικές παρουσίες (καλάθι και τραγούδι).

Η απονομή των βραβείων στις νικήτριες του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί προσεχώς μέσω του τύπου.