Την πλάτη γύρισαν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στην συγκέντρωση του ΕΚΤ για την Πρωτομαγιά

Για άλλη μια φορά απογοητευτική ήταν και φέτος, η συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων για τον Εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Παρόλο που η 1η Μάη θεωρείται και είναι ορόσημο αγώνων, θυσιών και διεκδικήσεων των εργατικών δικαιωμάτων, φαίνεται πως εμπνέει πια ελάχιστους να την γιορτάζουν στο σπίτι του εργάτη και του εργαζόμενου, όπως θέλει να θεωρείται το ΕΚΤ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Άκης Αναστασίου, τα στελέχη της Ν.Ε Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Νταούλας και Χρήστος Μπάτζιος,ο πρώην Δήμαρχος Τρικάλων Γιώργος Σπαθής, η πρώην υποψήφια Βουλευτής Χρύσα Ντιντή,τα μέλη της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, κάποιοι παλιοί και νεότεροι συνδικαλιστές και ελάχιστου εργαζόμενοι.

Την κεντρική ομιλία για την σημασία του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εκφώνησε από το βήμα ο Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων Μιχάλης Μαντέλλας, ο οποίος μίλησε για τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος ενώ σύντομο χαιρετισμό έκαναν και ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΠ Βαγγέλης Πέττας.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι μετέβησαν στο μνημείο στην πλατεία Εργάτη των Τρικάλων, όπου κατέθεσαν στεφάνια για την επέτειο της εργατικής εξέγερσης την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο.