Την Πέμπτη στο Δημαρχείο το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Αυδίκου

mika exofyllo

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Τρικάλων, η Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας Ασπροποτάμου (ΦΑΤΑ), το βιβλιοπωλείο ΚΗΡΗΘΡΕΣ και οι εκδόσεις Ταξιδευτής σας προσκαλούν την Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014, 7.30 μ.μ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων στη παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Βαγγέλη Αυδίκου, Η σκιά της Μίκας.

Θα προλογίσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Χρήστος Αντ. Λάππας
Βιογραφικά θα μιλήσει η Νίκη Χύτα, πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αγαθοκλής Αζέλης, φιλόλογος-συγγραφέας και η Φανή Μπαλαμώτη , φιλόλογος, διδάκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Λαμπρινή Οικονόμου, ψυχολόγος
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Βίκυ Ιακωβάκη, ηθοποιός.

Ο συγγραφέας

Ο Ευάγγελος Γρ. Αυδίκος γεννήθηκε στην Πρέβεζα, με καταγωγή από το Συρράκο. Σπούδασε στο Κλασικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος. Είναι καθηγητής λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων οι τίτλοι: “Το βλέμμα στον τοίχο με τη μαντανία”, διηγήματα, (Ελληνικά Γράμματα, 2001), “Ο δικός μου Θεός”, μυθιστόρημα, (Ταξιδευτής, 2004), “Η Θράκη και οι άλλοι. Ιχνηλατώντας τα πολιτισμικά όρια και την ιστορική μνήμη” (Οδυσσέας 2007), “Η κίτρινη ομπρέλα” (Μεταίχμιο, 2007) -ήταν στη μικρή λίστα του περιοδικού “Διαβάζω” για το βραβείο μυθιστορήματος του 2008, “Ήταν μια φορά κι έναν καιρό αλλά μπορεί να γίνει και τώρα. Η εκπαίδευση ως χώρος διαμόρφωσης παραμυθάδων” (Ελληνικά Γράμματα 1999), “Το παιδί στην παραδοσιακή και τη σύγχρονη κοινωνία” (Ελληνικά Γράμματα 1996), “Το λαϊκό παραμύθι. Θεωρητικές προσεγγίσεις” (Οδυσσέας 1994).

.