Την άμεση πρόσληψη πυροσβεστών ζητά ο Ηλίας Βλαχογιάννης

syskeci blaxogia

Ερώτηση κατέθεσε ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ, από κοινού με ομάδα βουλευτών της ΝΔ, με θέμα «Αμεση πρόσληψη όλων των επιτυχόντων Δόκιμων Πυροσβε-στών»

Η παρέμβαση του κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ, αφορά τους 725 επιτυχόντες στην Προκήρυξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (57659 οικ. Φ 300.2/13-12-2011), των οποίων τα ονόματα δημοσιεύτηκαν και στο ΦΕΚ 1379/Γ/31-12-2012, και εκ των οποίων έχουν προσληφθεί μέχρι στιγμής μόνον οι 225.

Πρόκειται για διαγωνισμό, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και επίσης απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ.

Δεδομένου ότι οι πίνακες των διοριστέων ισχύουν για δύο χρόνια (κοντεύει να ολοκληρωθεί ο δεύτερος χρόνος) από την επίσημη ανακοίνωση της επιτυχίας τους, οι αδιόριστοι επιτυχόντες έχουν περιέλθει σε απόγνωση, καθώς έχουν οργανώσει το μέλλον τους με βάση την επίσημα ανακοινωθείσα επιτυχία τους.

Σημειώνεται ότι ο πίνακας των συγκεκριμένων επιτυχόντων, είχε επικυρωθεί πριν την απαγόρευση της πρόσληψης ενστόλων, οπότε οι εν λόγω προσλήψεις επιτρέπονται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει η περίοδος που ο αντιπυρικός μηχανισμός μας πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη επάρκεια, εγρήγορση και αποτελεσματικότητα, ζητείται από τον Υπουργό, η άμεση πρόσληψη των δοκίμων πυροσβεστών, και μάλιστα να προταχθεί η πρακτική τους εκπαίδευση στην αντιπυρική προστασία, ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να ενισχυθεί με 500 ακόμη μάχιμα μέλη.

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες, ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ είχε συνάντηση με τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία κύριο θέμα ήταν η οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου.

.