Τιμητική διάκριση για την Φέτα Αργιθέας Αγράφων Κίσσας

4761f39a438

Η ΑΦΟΙ Δ. ΚΙΣΣΑ & ΣΙΑ ΟΕ συνεχίζοντας το ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου και παρουσιάζοντας την δική μας Ελληνική γεύση, της Φέτας Π.Ο.Π Αργιθέας Αγράφων ΚΙΣΣΑΣ βρέθηκε στο Bra της Ιταλίας στο Slowfoodfestivalcheese ενώ ταυτόχρονα παρευρέθηκε στο δείπνο του GuildeInternationaledesFromagesπου έγινε στο Cherasco, μια αναγεννησιακή πόλη λίγα λεπτά μακριά από το Bra

Στο Slowfoodfestivalcheese συμμετείχαν 350 παραγωγοί αποκλειστικά τυροκομικών προϊόντων απ΄όλο τον κόσμο

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διοργάνωσης η Βαρελίσια Φέτα Αργιθέας Αγράφων ΚΙΣΣΑΣ έλαβε τιμητική διάκριση

Στο δείπνο του GuildeInternationaldesfromages,στο οποίο ο Δημήτριος Κίσσας του Λάμπρου είναι ο πρώτος Ελληνας τυροκόμος που έγινε δεκτός ως παραγωγός της Βαρελίσιας Φέτας Π.Ο.Π Αργιθέας Αγράφων δόθηκε η δυνατότητα στους προσκεκλημένους να ανταλλάξουν γνώσεις και γνώμες για τον τομέα της τυροκομίας και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση του Guilde στην Αγγλία αυτή τη φορά.

Το GuildeInternationaledesFromages είναι ένας Διεθνής μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 1969 και απαριθμεί 6000 μέλη παγκοσμίως ο οποίος προωθεί τυριά σε όλο τον κόσμο, εργάζεται προς την κατευθυνση της διατήρησης της τεχνογνωσίας έχοντας ως βασικό άξονα το σεβασμό στην παράδοση

Κράτη μέλη που συμμετέχουν είναι όλα τα κράτη της Ευρωπαικής Ένωσης καθώς Ρωσία, Νότια Αμερική, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδάς κά.

Η αποδοχή – συμμετοχή του Δημήτρη Κίσσα στο Guild International des fromages σηματοδοτεί και την αρχή της Ελληνικής εκπροσώπησης καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας τυροκόμος που έγινε μέλος

5b5189a0

.