Τιμήθηκε στα Τρίκαλα η αγροτική εξέγερση της 2ας Φεβρουαρίου 1925

Με μια λιτή εκδήλωση, τιμήθηκε και φέτος από τις αρχές των Τρικάλων, η αγροτική και λαϊκή εξέγερση της 2ας Φεβρουαρίου 1925, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης, με αφορμή την συμπλήρωση 93 ετών από εκείνη την ημερομηνία.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Δήμος Τρικκαίων και ομιλία για την εξέγερση των αγροτών που έμεινε στην ιστορία, έκανε ο χημικός μηχανικός Ιωάννης Τζίκας, ενώ μήνυμα διάβασε ο Πρόεδρος των συνταξιούχων και εργαζομένων της Ιονικής τράπεζας Σαράντος Φιλιππόπουλος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Τσίγκας, η Αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Λάππας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρώην Αντιδήμαρχοι Αλέκος Πολυμερόπουλος και Ντίνα Δήμα, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και απλοί πολίτες.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Τρικκαίων έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου μνημείου που έχει στηθεί στην πλατεία, ενώ λίγο αργότερα κατατέθηκαν στεφάνια από τον ίδιο, εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Τσίγκα, εκ μέρους της Π.Ε. Τρικάλων και τον Ναύαρχο ε.α Νικόλαο Γκόγκο, εκ μέρους της πρωτοβουλίας για την εξέγερση της 2ας Φεβρουαρίου 1925.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Δημοτική φιλαρμονική παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο και τηρήθηκε από τους συγκεντρωμένος ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της εξέγερσης.